Damir Džumhur u četvrtfinalu Umaga

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur u četvrtfinalu Umaga
Anadolija / Damir Džumhur na Davis Cupu u Bihaću
Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur slavio je danas protiv Talijana Thomasa Fabbiana rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:1 i 6:2.

Prvi set pripao je Talijanu, iako je Džumhur prvi napravio break. Već u trećem gemu prvog seta, Damir je oduzeo servis svom protivniku. Fabbiano je vratio break u osmom gemu prvog seta i izjednačio na 4:4. Potom je Talijan u desetom gemu došao do tri set loptu, iskoristio treću i riješio prvi set u svoju korist rezultatom 6:4.

U nastavku meča Džumhur je zaigrao mnogo bolje. Napravio je tri breaka, Talijanu dozvolio da osvoji samo jedan gem i riješio drugi set u svoju korist rezultatom 6:1.

U trećem setu Džumhur opet prvi pravi break. U drugom gemu oduzeo je servis svom protivniku i poveo s 2:0. Break nije uspio potvrditi, pa je Talijan smanjio na 2:1. Ipak nakon velike borbe u četvrtom gemu, Džumhur pravi novi break i dolazi do vodstva 3:1. Zadržao je prednost i slavio u trećem setu rezultatom 6:2.

Damir Džumhur će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika duela Fognini - Olivo.

ATP Umag, osminafinala:

Damir Džumhur - Thomas Fabbiano 2:1 (4:6, 6:1, 6:2)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije