Damir Džumhur: Razočaran sam, imao sam Raonića u šaci

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur: Razočaran sam, imao sam Raonića u šaci

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je danas u trećem kolu ATP turnira u Monte Carlu od Miloša Raonića rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 4:6 i 7:6. Odličan meč odigrao je Džumhur, a na kraju je za pobjedu nedostajalo malo više iskustva i malo više sreće. 

"Razočaran sam. Krivo mi je, jer sam osjetio da imam Raonića u šaci", bila je prva Damirova reakcija nakon meča.

"Meč je bio jako naporan, a ja sam već prilično umoran, jer mi je ovo bio peti meč u Monacu. Međutim, jako mi je krivo zbog poraza, pogotovo jer sam osjetio da sam bolji od njega u trećem setu. Imao sam kontrolu, a on se vadio na servis, koji mu je najjače oružje. S njim, kada god dobiješ priliku da osvojiš poen, moraš je iskoristiti, jer on ne daje mnogo takvih prilika, a ja nisam iskoristio nekoliko i na kraju su presudile nijanse. Izgleda da ću i s njim morati čekati treći meč, kako bih slavio, s tim da ni njemu sigurno neće biti jednostavno sada igrati protiv mene, jer je vidio da sam ga u stanju pobijediti", kaže Džumhur i dodaje: 

"Na mreži mi je čestitao na sjajnom meču i borbi, a poslije smo u svlačionici komentirali kako je meč zaista bio neizvjestan do samoga kraja. Ni on nije očekivao tako težak meč, a ja sam bio uvjeren da mogu pobijediti, iako sam prije nekoliko dana doživio poraz od njega u Miamiju. Međutim, šljaka više odgovara meni, ali na kraju nisam uspio i jako mi je krivo zbog toga.

Damir kaže kako je jako dobro fizički pripremljen, što se osjetilo na njegovoj igri tokom turnira.

"Jako sam umoran poslije ovog meča, jer sam bio na svakoj lopti. Međutim, fizička pripremljenost mi ništa ne bi značila, da nisam mentalno spreman. Nisam gubio nadu i dao sam sve od sebe, a moram priznati da bih se nekada prije možda i iznervirao nakon grešaka sudije na moju štetu. Definitivno je pogriješio u prvom gemu kod 30-30, jer je lopta bila u autu. Da sam napravio break u prvom gemu, situacija bi bila drugačija, ali ima malo i do rejtinga Raonića i iskustva. Uz to, malo me je Raonić izbacio iz ritma kada je tražio medical time-aut na 6:5 u posljednjem setu. Vidio je da me ide i da ga imam i zatražio je pauzu, vjerovatno kako bi skupio snage i malo me izbacio iz kolosijeka, što je i uspio, jer sam poslije toga promašio dva-tri poena, koja sam bio siguran da ću osvojiti", kaže Džumhur i dodaje:

"I na kraju, moram pomenuti publiku koja me je oduševila. Bili su na mojoj strani tokom cijelog meča i davali mi snagu. Osjećao sam se jako lijepo i umalo nisam zaplakao po izlasku s terena nakon ovacija. Velika je stvar što sam u tako kratkom roku uspio pobjedama natjerati navijače da me bodre i to mi je, uz pobjede koje sam ostvario, velika satisfakcija na velikim turnirima", kazao je Damir, koji će naredne sedmice nastupiti na turniru u Bukureštu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije