Damir Džumhur protiv Australijanca u prvom kolu Challenger turnira Banja Luka Open

1
Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur protiv Australijanca u prvom kolu Challenger turnira Banja Luka Open
Foto: Privatni arhiv / Damir Džumhur

Teniski Challenger turnir Banja Luka Open, koji će okupiti nekoliko renomiranih igrača iz svijeta bijelog sporta, počet će u ponedjeljak, 7. augusta. Žrijeb parova obavljen je danas, 6.augusta.

Prvi nosilac je mađarski teniser Fabian Maroszan, branilac titule i trenutno 89. igrač svijeta, koji će u prvom kolu odmjeriti snage sa Norvežaninom Viktorom Đurasovićem.

Maroszan je prošle godine u finalu savladao Damira Džumhura (172. na ATP listi). Najbolji bh. teniser u prvom kolu će igrati protiv Australijanca Marca Polmansa, koji je na ATP listi plasiran samo jednu poziciju ispod bh. tenisera.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Drugi nosilac na Banja Luka Openu je Italijan Marko Cecchinato. On je dobio specijalnu pozivnicu organizatora. Polufinalista Roland Garosa iz 2018. godine trenutno zauzima 108. mjesto na ATP listi, a prvi rival na ovogodišnjem banjalučkom turniru će mu biti Dragos Nicolae Madaras, trenutno 194. teniser svijeta.

Finale turnira zakazano je za 13. august. Pobjedniku će pripasti 100 ATP bodova, prenosi Sport Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije