Damir Džumhur: Moglo je i bolje, ali drago mi je što sam izbjegao prvih 15 nosioca

F. Z.
Damir Džumhur: Moglo je i bolje, ali drago mi je što sam izbjegao prvih 15 nosioca
EPA / Damir Džumhur
Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, u prvom kolu drugog Grand Slam turnira u sezoni igrati će protiv Portugalca Joaoa Souse.

Džumhur je istakao kako je zadovoljan što je izbjegao prvih 15 nosioca u prva dva kola Roland Garrosa.

"Mogu reći da je žrijeb mogao biti dosta bolji, obzirom da prvo kolo igram s nosiocem, ali isto tako sam izbjegao prvih 15 igrača u prva dva kola i to je ono što sam želio. Souza je dobar igrač i u posljednje tri-četiri sezone igra dosta dobro. Nema neke velike razlike između zemlje i tvrde podloge. Nije izraziti zemljaš. Ima dvije titule na tvrdoj podlozi, a niti jednu na zemlji. Možemo reći i da je bolji na hardu", istakao je Džumhur.

"Meč u kojem svašta može da se desi. U Parizu se uvijek osjećam dobro. Nadam se da ću biti spreman za prvi meč. Souza danas igra polufinale u Nici. Ukoliko prođe u finale vjerovatno ćemo igrati u utorak, a za sada ostaje ponedjeljak. Nadam se da ću odigrati dobro kao i prošle godine, da ću doći do trećeg kola i odbraniti svih 90 poena", rekao je Džumhur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije