Acapulco / ATP kaznio Damira Džumhura zbog napuštanja turnira

17. 03. 2021. u 09:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Damir Džumhur, najbolji teniser Bosne  iHercegovine, novaćno je kažnjen zbog samovoljnog napuštanja turnira u meksčikom Acapulcu.

Informaciju je objavio Reuters na svom Twitter nalogu, gdje su naveli da je teniser iz BiH kažnjen sa 6.500 dolara, a ostat će i bez nagrede od 5.280 dolara za prolazak prvo kolo kvalifikacija.

Džumhur je odlučio da ode sa meča protiv nizozemskog tenisera Botica van De Zandschulpa pri kraju prvog seta i to nakon žestoke rasprave sa sudijom.

 

Naš teniser je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba podvukao da je Okidač svega toga je bila sporna lopta pri rezultatu 5:5, gdje je izgubio taj servis gem.

"Na pauzi sam rekao da ću predoćiti video meča snimak i da imam pravo da ga tužim, on je meni za to dao opomenu. Iznenađen sam bio da mi on na te moje riječi može dati opomenu", dodaje Džumhur.

Naš teniser nije mogao da se pomiri s lošom odlukom arbitara, pa je najprije javno opomenut zbog ponašanja, a onda je nastavio da se ljuti.

"Kada smo krenuli da igramo na 5:6, ja sam dobio poen, ja sam to komentirao, a on mi je rekao - dosta na engleskom jeziku. Na to sam ja rekao da imam pravo pričati i kazati kada je dosta. Tada sam dobio kazneni poen i nisam imao potrebu da nastavim meč. Toliko je u mojoj glavi sve bilo nepravdeno i nisam mogao da se iskontrolišem. I svojevoljno sam napustio teren, a nisam diskvalifikovan", dodao je Džumhur za portal Radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)