Damir Džumhur igra tenis iz snova: Nakon Tsitsipasa pao i Kukuškin

A. S.
Damir Džumhur igra tenis iz snova: Nakon Tsitsipasa pao i Kukuškin
FOTO: Arhiv / Damir Džumhur

Damir Džumhur igra tenis iz snova. Naš najbolji teniser nastavio je sjajno igrati na ATP turniru u Rotterdamu, a u drugom kolu nadigran je Kazahstanac Mihail Kukuškin, 53. igrač na ATP listi, sa 2:0 (6:4, 7:6 /3).

Džumhur je bez dileme odigrao najbolji meč ove sezone, prema našem mišljenju mnogo bolji od jučerašnjeg protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa.

Džumhur pobijedio Tsitsipasa i zakazao duel sa Kukuškinom

U prvom setu vodila se "mrtva utrka" do rezultata 4:4, kada je Sarajlija napravio break za 5:4 i rutinski set priveo kraju nakon 41 minute igre.

Damir se u tom periodu igre odlično kretao, stizao je na sve lopte koje je s druge strane mrežice slao Kazahstanac. Kukuškin je uglavnom igrao u ovom setu epizodnu ulogu. 

Džumhur je odlično otvorio i drugi set. Odmah je oduzeo servis  Kukuškinu, poveo sa 1:0 i na svoj servis za potvrdu breaka ispustio vodstvo od 40:15. 

I u trećem gemu drugog seta Damir je imao dvije prilike za obrat, ali ih nije uspio realizirati.  Oba tenisera su nastavili da drže svoj servis, s tim da je Džumhur pri rezultatu 3:3, imao 30:0 na servis Kukuškina, pa kasnije i break loptu.

U tom trenutku se Kukuškinu posrećilo, lopta je pala na liniju, a Džumhur je vratio, ali samo do mreže sa svoje strane - 4:3 je poveo Kukuškin. 

Džumhur je do break lopte došao i pri rezultatu 4:4, ali je i tada Kukuškin imao sreće kada mu je jedna loptica udarila u vrh mrežice i prešla na Damirovu stranu. Tak oje bilo sve do 6:6.

U tie-breaku Damir je bio sjajan. Brzo je poveo sa 5:0, a Kukuškin je uspio doći do 3:6 i to je bilo sve - Damir ide dalje.

U četvrtfinalu će igrati protiv francuskog tenisera Gaela Monfilsa (33. ATP), koji je jučer izbacio Italijana Andreasa Seppija u tri seta (4:6, 6:1, 6:3).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije