Džumhur: Cilj je da ostanemo u Prvoj skupini, želim ući u Top 60

Radiosarajevo.ba
Džumhur: Cilj je da ostanemo u Prvoj skupini, želim ući u Top 60
Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur održao je danas u prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine press konferenciju na kojoj je govorio o nastupu u Davis Cup reprezentaciji.

Pored toga Džumhur je postao i ambasador Muzeja ratnog djetinjstva. Cilj je promovisati partnerstvo između vrhunskog sporta i kulture.

"Što se tiče Davis Cupa, nakon sedam godina smo konačno uspjeli proći u prvu grupu. Ovaj put nam se otvorila prilika, igramo dobro svi kroz čitavu sezonu, a i njihov najbolji igrač Berankis je povrijeđen. Naš cilj je da ostanemo u Prvoj grupi. Igramo protiv Poljske u prvom kolu i mislim da je to prilika da napravimo spektakl. Mislim da možemo proći dalje, a i ako izgubimo imamo priliku za popravni protiv Mađarske. Pokušat ćemo da prođemo i izborimo duel s Holandijom", rekao je Džumhur.

"Zadovoljan sam svojom sezonom. Ostvario sam mnogo stvari koje sam želio. Konstantno napredujem i mislim da svi koji su u mom timu to vide i mogu biti zadovoljni. Prethodnih sedmica sam imao težak raspored, mnogo sam putovao. Kraj je sezone osjeća se malo umora i to se vidi po rezultatima, ali ja se nadam da ću uspjeti da izguram to i da ću uspjeti napraviti nekoliko rezultata koji će me "gurnuti" u Top 60", dodao je Džumhur.

"Bolji rezultat je mogao biti, ali dosta je stvari koje su utjecale na to da taj dan ne budem u najboljoj formi. Olimpijada je došla u nezgodno vrijeme. U drugi dio sezone sam ušao bez odmora. Razbolio sam se prvi dan, bio na antibioticima. Želio sam ostvariti pobjedu i ostaje veliki žal zbog toga. Nadam se da ću u Tokiju, što je moj cilj, ostvariti bolji rezultat", istakao je Džumhur

"Nakon par dana odmora u Sarajevu, putujem u Maroku. Dva Challenger turnira igram u Moskvi. Onda slijedi Moskva, pa Beč, a posljednji je Masters u Parizu. Nadam se da će to biti moj zadnji turnir u sezoni i da ću s njim okončati sezonu. Nisam želio ići u Aziju, jer mislim da zbog dugog puta neću napraviti dobre rezultate. Branim 80 bodova do kraja godine i to su samo bodovi iz Casablance. Ja sam jedini igrač između 60. i 100. mjesta koji brani 80 bodova, tako da su šanse da popravim plasman zaista dobre", rekao je Džumhur.

Damir je danas postao ambasador Muzeja ratnog djetinjstva.

"Muzej ratnog djetinjstva nastaje već godinu i pol dana i očekujemo njegovo otvaranje u narednih par mjeseci. Muzej je nastavak knjige koje smo napisali ranije. Danas u kolekciji već imamo 3.000 predmeta. Prvi ambasador Muzeja je Damir Džumhur, što je meni jako drago. On pripada našoj ratnoj generaciji, ali želimo i promovisati vrhunski sport. Između ostalog želimo reći da mir nema alternativu i da je budućnost u sportu, u ovom primjeru u muzejima i na teniskim terenima", rekao je Jasminko Halilović.

"Ja bih se želio zahvaliti Jamsinku što je prepoznao mene kao jednog od ambasadora. Mnogi znate da sam rođen 1992. godine u ratu i hvala Bogu se ne sjećam tih stvari, ali sam dosta toga čuo i postoji poveznica. Nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu u sportu i kulturi."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije