Damir Džumhur bolji u prvom setu od favoriziranog Tomaša Berdycha

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur bolji u prvom setu od favoriziranog Tomaša Berdycha

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas u drugom kolu ATP turnira u Monte Carlu igra sa Čehom Tomašom Berdychom

Džumhur je dobro otvorio meč i već u prvom gemu namučio je Tomaša Berdycha, ali do breaka na servis Čeha nije mogao. Naš teniser nije imao mnogo problema da zadrži svoj servis, pa je nakon sedam minuta igre rezultat bio izjednačen. Prvu break loptu Berdych je imao u četvrtom gemu, ali je nije uspio iskoristiti, pa je Džumhur izjednačio rezultat na 2:2. 

Oba tenisera uspjela su sačuvati svoj servis gem u petom, odnosno šestom gemu, a potom smo vidjeli i prvi break. Najbolji bosanskohercegovački teniser iskoristio je svoju break priliku, a potom u osmom gemu i potvrdio break. Mogao je Džumhur riješiti pitanje pobjednika prvog seta i na servis Tomaša Berdycha, ali nije iskoristio dvije break prilike. 

Imao je Berdych i break loptu na servis Damira Džumhura u desetom gemu prvog seta, ali je naše teniser uspio spasiti i doći do vodstva od 1:0 u ovom meču. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije