Damir Džumhur poražen od Bedenea u drugom kolu Wimbledona

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur poražen od Bedenea u drugom kolu Wimbledona
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je u drugom kolu Wimbledona od Britanca slovenskih korijena Aljaža Bedenea rezultatom 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3 i 6:3.

Bedene je bolje otvorio meč i već u drugom gemu je napravio break i došao do vodstva rezultatom 2:0 u prvom setu. Džumhur je već u narednom gemu napravio rebreak, a potom ga i potvrdio i izjednačio rezultat na 2:2 u prvom setu.

Potom su oba tenisera sačuvala svoje servise, sve do osmog gema, kada je Bedene došao do novog breaka. Džumhur je uspio spasiti dvije break lopte, ali ne i treću, pa je Bedene poveo s 5:3. Britanac je potvrdio break i riješio prvi set u svoju korist rezultatom 6:3.

Već na startu drugog seta Bedene je napravio novi break i poveo s 1:0. Nije Bedene uspio potvrditi break. Džumhur je došao do tri vezane break lopte, iskoristio treću i izjednačio rezultat na 1:1. Uspio je Džumhur potvrditi break, a potom je u četvrtom gemu napravio još jedan i poveo s 3:1. Do kraja drugog seta nismo više vidjeli niti jedan break, a Džumhur je slavio s 6:3 i izjednačio rezultat u meču na 1:1.

Treći set bolje otvara Džumhur. Nakon što su oba tenisera zadržala prve servis gemove, Džumhur je došao do breaka i poveo s 2:1. Nije uspio potvrditi break pa je Bedene već u narednom gemu vratio izgubljeni servis gem. U sedmom gemu Bedene je došao do dvije vezane break lopte, iskoristio je drugu i poveo s 5:3. Potvrdio je Britanac break i riješio treći set u svoju korist rezultatom 6:3.

Bedene je bolje otvorio četvrti set. Već u prvom gemu došao je do tri break lopte, iskoristio prvu i došao do breaka. Potvrdio je Britanac break i u četvrtom setu poveo s 2:0. Zadržao je Bedene prednost breaka sve do kraja četvrtog seta, a potom u devetom gemu napravio još jedan i riješio četvrti set u svoju korist rezultatom 6:3.

Tako je Bedene s 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3 i 6:3 slavio protiv Džumhura i prošao u treće kolo Wimbledona. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije