Clijsters i Williams u finalu Miamija

Radiosarajevo.ba
Clijsters i Williams u finalu Miamija
Kim Clijsters (Foto: Reuters)

U finalu teniskog WTA turnira u Miamiju igrat će domaća predstavnica i treća nositeljica Venus Williams te 14. nositeljica Belgijanka Kim Clijsters.

Starija sestra Williams nije imala većih problema protiv 13. nositeljice, Francuskinje Marion Bartoli te je slavila sa 6:3 i 6:4.

Puno neizvjesnije bilo je u drugom polufinalu u kojem su se 24. put u karijeri sastale dvije bivše najbolje svjetske teniserke te povratnice u profesionalni tenis, Belgijke Kim Clijsters i Justine Henin. U vrlo uzbudljivom dvoboju Clijsters je slavila sa 6:2, 6:7 (3) i 7:6 (6).

Clijsters je pokazala da je u boljoj formi od Henin nakon povratka te je slavila i u drugom njihovom meču nakon povratka, a u ukupnom rezultatu izjednačila je na 12-12 u pobjedama.

Bit će to 12. dvoboj Venus Williams i Clijsters, a sa 6:5 u pobjedama uspješnija je Amerikanka. Ipak, Belgijanka je slavila u njihova posljednja tri dvoboja, a posljednji put na prošlogodišnjem US Openu.

Na ATP turniru iz Masters serije 1000 odigrana su i druga dva četvrtfinalna meča, a plasman u polufinale izborili su peti i 16. nositelji, odnosno Šveđanin Robin Soderling i Čeh Tomaš Berdych.

Soderling je s uvjerljivih 6:1 i 6:4 slavio protiv 13. nositelja, Rusa Mihaila Južnog, dok je Berdych pobijedio desetog nositelja Španca Fernanda Verdasca s 4:6, 7:6 (5) i 6:4.

U drugom polufinalu igrat će četvrti i šesti nositelji - Španac Rafael Nadal i domaća zvijezda Andy Roddick.

Rezultati polufinala teniserki:
Venus Williams (SAD/3) - Marion Bartoli (Fra/13) 6:3, 6:4
Kim Clijsters (Bel/14) - Justine Henin (Bel) 6:2, 6:7 (3), 7:6 (6)

Rezultati četvrtfinala tenisera:
Robin Soderling (Šve/5) - Mihail Južni (Rus/13) 6:1, 6:4
Tomaš Berdych (Češ/16) - Fernando Verdasco (Špa/10) 4:6, 7:6 (5), 6:4

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije