Čilić u četvrtfinalu ATP turnira u Marseilleu

Radiosarajevo.ba
Čilić u četvrtfinalu ATP turnira u Marseilleu

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Marseilleu, on je u susretu 2. kola svladao Nijemca Philippa Petzschnera sa 7-6 (3), 6-3 za sat i 42 minuta igre.
 
Bio je ovo treći međusobni susret Ćilića i Petzschnera i treća pobjeda našeg igrača.
 
Čilić je mogao i lakše do pobjede, nakon što je na početku susreta oduzeo servis Petzschneru, kod rezultata 5-4 servirao je za prvi set, ali taj je gem odigrao iznimno slabo i dovolio Nijemcu poravnanje na 5-5. Ipak, u "tie-breaku" Čilić je napravio manje grešaka i riješio ga u svoju korist sa 7-3.
 
U drugom setu Čilić je oduzeo servis Petzschneru za vodstvo 3-1 iskoristivši gem u kojemu je Nijemac napravio čak tri dvostruke servis pogreške. Usprkos lošem postotku prvoga servisa od samo 45 posto, u drugom setu samo 36 posto, Čilić je uspio tu prednost zadržati do kraja.
 
Ova Čilićeva pobjeda važna je i iz perspektive skorašnjeg Davis Cup susreta između Hrvatske i Njemačke koji će se igrati u Zagrebu od 4.
do 6. ožujka.
 
U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv pobjednika susreta između francuskog kvalifikanta Edoarda Roger-Vasselina i drugog nositelja turnira, Čeha Tomaša Berdycha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije