Čilić bolji od Querreya za prvo finale Wimbledona u karijeri

Radiosarajevo.ba
Čilić bolji od Querreya za prvo finale Wimbledona u karijeri
EPA / Marin Čilić
Marin Čilić se plasirao u finale Wimbledona pobjedom nad Samom Querreyem rezultatom 3-1 u setovima.

Najveće iznenađenje ovogodišnjeg Wimbledona, 24. nositelj Sam Querrey, ipak nije mogao izboriti finale u meču protiv hrvatskog tenisera, koji je za njega bio presnažan, piše Sport1.

Već je u prvom setu postalo jasno da nijedan teniser neće lako doći do pobjede, jer su obojica servirali praktično bez greške. Nakon preko 40 minuta igre bez breaka, pristupilo se tie breaku u kojem se bolje snašao američki teniser koji je dobio dodatni dio igre rezultatom 8-6. 

Do rezultata 3-3, drugi set je neodoljivo podsjećao na prvi, a onda je Querrey pokazao prve znakove slabosti. Loše je servirao, dozvolivši Čiliću lagan break koji je on do kraja seta zadržao i dobio ga je rezultatom 6-4.

Čilić je svoj momentum prenio i u treći set, pa je pri rezultatu 1-1 napravio novi break i činilo se da je blizu toga da prelomi meč. Ipak, nije uspio zadržati svoj servis i Querrey je vratio break već u narednom gameu, pa su onda obojica opreznije privela treći set kraju. I njega je odlučio tie break, a ovaj put se bolje snašao Čilić, koji je sa 7-3 došao do svog drugog seta na meču.

Querrey je bolje otvorio četvrti set i poveo je rezultatom 2-1 nakon breaka, a prednost je držao do rezultata od 4-3, kada je svojim servisom trebao prelomiti set u svoju korist. Nije uspio, pa je Čilić stigao do poravnanja, a onda je pri vodstvu Čilića od 6-5 Querrey još jednom loše servirao, dopustivši Čiliću da dobije meč i plasira se u prvo finale Wimbledona u karijeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije