Brkić: Damiru se nema šta zamjeriti, napravili smo veliki uspjeh

Radiosarajevo.ba
Brkić: Damiru se nema šta zamjeriti, napravili smo veliki uspjeh
Arhiv / Tomislav Brkić
Selektor Davis Cup selekcije BiH Tomislav Brkić izjavio je da su se bh. teniseri odlično suprostavili reprezentaciji Holandije i da je sam dolazak u ovu fazu takmičenja ogroman uspjeh.

"Čestitam svim momcima koji su nastupali za nas, mislim da je veliki uspjeh napravljen u zadnjih par godina što smo uopšte došli do toga da se borimo za plasman u Svjetskom skupinu. Mislim da jedna država sa 5-6 profesionalnih tenisera dođe do ove faze, stvarno je veliki uspjeh. Damir je danas odigrao dobar meč, nema mu se šta zamjeriti, nadam se da ćemo se i naredne godine boriti za ovo", rekao je Brkić koji sljedeće sezone priželjkuje nešto lakši žrijeb, barem u prvom kolu.

"Sljedeće sezone priželjkujemo bolji žrijeb, i da budemo domaćini. Nadam se da ćemo imati lakši žrijeb u prvom krugu. Mi smo mlada reprezentacija koja može u ovom sastavu igrati 5-6 godina, a nadam se i da će doći i neki novi mladi igrači u reprezentaciju koji će pokazati da i oni mogu tu biti", rekao je Brkić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije