Branitelj zlata iz Tokyja propušta Olimpijske igre? Za sve je kriv Wimbledon

0
Radiosarajevo.ba
Branitelj zlata iz Tokyja propušta Olimpijske igre? Za sve je kriv Wimbledon
Foto: EPA - EFE / Zverevu stradalo koljeno

Njemački teniser Alexander Zverev mogao bi propustiti nastup na skorašnjim Olimpijskim igrama u Parizu gdje bi trebao braniti naslov pobjednika od prije tri godine iz Tokyja.

Razlog je povreda lijevog koljena koju je zadobio tokom nastupa na Wimbledonu.

Zverev se okliznuo na travnatoj podlozi tokom susreta 3. kola protiv Britanca Camerona Norrieja, ali je taj dvoboj uspio dobiti da bi se u susretu 4. kola protiv Amerikanca Taylora Fritza pojavio na terenu s povezom oko lijevog koljena. I takav je dobio prva dva seta, no potom je Fritz osvojio tri seta zaredom i plasirao se u četvrtfinale dok je Zverev očito pogoršao svoju povredu.

Usvojen je Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi: Šta će se promijeniti?

Usvojen je Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi: Šta će se promijeniti?

Zverevu je nakon susreta koljeno toliko oteklo da su mu liječnici morali odstraniti 40 mililitara krvi i drugih tekućina, a njegov brat i trener Mischa Zverev je kazao kako je moguće u pitanju i mikroskopski lom kosti što bi njemačkog igrača na duže vrijeme odvojilo od terena.

Olimpijski teniski turnir u Parizu igrat će se na terenima Roland Garrosa od 27. jula do 4. augusta, a Zverev je prije nešto više od mjesec dana upravo na tim terenima stigao do finala drugog ovogodišnjeg Grand Slam turnira te izgubio nakon pet setova od Španca Carlosa Alcaraza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije