Boris Becker bankrotirao, nema novca da vrati dugove

Anadolija
Boris Becker bankrotirao, nema novca da vrati dugove
FOTO: EPA / Boris Becker
Boris Becker (49), nekada sjajni njemački teniser danas je zvanično proglasio bankrot pred britanskim sudom, nakon što nije uspio da otplati dugoročni dug.

Advokat šesterostrukog osvajača Grand Slama pozvao je registra Stečajnog suda u Londonu da pruži posljednju šansu Beckeru da plati dug prema privatnoj banci Arbuthnot Latham & Co. koji datira iz 2015. godine.

Sudski registar Christine Derrett kazala je da su nedostajali vjerodostojni dokazi da će Beckerov dug uskoro biti isplaćen. Odbila je da produži slučaj za još 28 dana i najavila nalog za stečaj.

“Odavao je utisak čovjeka s glavom u pijesku“, kazala je Derrett, te dodala da je svojevremeno gledala Beckerov meč na centralnom terenu Wimbledona.

Becker je rođen u Njemačkoj i živi u Londonu, do nedavno je bio trener Novaka Đokovića i TV komentator.

Njegov advokat John Briggs tvrdio je da postoji dovoljno dokaza da će Becker isplatiti dug putem aranžmana za refinansiranje, uključujući i povrat imovine na Mallorci, za koju se očekivalo da će dobiti šest miliona eura.

Briggs je naglasio da se očekuje da će švicarska banka sporazum odobriti za otprilike mjesec dana.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije