Bogatija je od Nadala, Federera i Serene zajedno, a nikad nije bila u polufinalu Grand Slama

0
Radiosarajevo.ba
Bogatija je od Nadala, Federera i Serene zajedno, a nikad nije bila u polufinalu Grand Slama
Foto: Instagram / Jessica Pegula

Američka teniserka Jessica Pegula (29) trenutno je treća igračica svijeta i nikad u karijeri nije prošla dalje od četvrtfinala nekog Grand Slam turnira (u pojedinačnoj konkurenciji). Ali malo ljudi zna da je Pegula najbogatija teniserka svijeta.

Naime, ona je kćerka Terryja Pegule, 434. najbogatije osobe svijeta čije se bogatstvo procjenjuje na 5 milijardi dolara. Terry Pegula ujedno je vlasnik NFL tima Buffalo Billsa i NHL tima Buffalo Sabresa.

Dakle, Jessici novac ne predstavlja nikakav problem, ali je ona odlučna u namjeri da sama stvori svoje ime, te je dosad tokom teniske karijere od turnirskih nagrada zaradila 6.5 milijuna funti.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

"Kada sam bila mlađa, bila sam odlučna u namjeri da se sama probijem. Ali kako sam starila shvatila sam da trebam prihvatiti cijelu tu porodičnu situaciju, iako me neko vrijeme sve smetalo.

Tenis je moj posao, to je moja karijera i moji roditelji tu nemaju pravo glasa", objasnila je Pegula, koja paralelno s teniskom karijerom brine o restoranu zdrave hrane, a lansirala je i brend proizvoda za njegu kože pod imenom Ready24.

Izvan terena je jako aktivna na društvenim mrežama na kojima objavljuje fotografije s voljenim psima i s luksuznih putovanja na egzotičnim lokacijama.

Od 2021. godine je u braku s Taylorom Gahagenom. Vozi Mercedes, a zabavlja se igrajući golf i pecajući na luksuznim jahtama u vlasništvu njezine porodice, prenosi Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije