Bašić u četvrtfinalu, Delić u drugom kolu

Radiosarajevo.ba
Bašić u četvrtfinalu, Delić u drugom kolu

Mladi bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić plasirao se u četvrtfinale ATP Challenger turnira "BH Telecom Indoors Sarajevo Open 2011".

Bašić je u drugom kolu priredio senzaciju i pobijedio osmog nosioca Slovenca Gregu Žemlju sa 3:6, 7:6, 6:4.

Publika u dvorani "Mirza Delibašić" ovacijama je bodrila Bašića tokom cijelog meča do pobjede nad 141. igračem sa ATP liste .

Pobjedu je ostvario i Amer Delić. On je u prvom kolu pobijedio Estonca Jurgena Zoppa sa 7:6, 6:4. U drugom kolu bh. teniser igrat će protiv šestog nosioca, Nijemca Andreasa Becka.

Iznenađenje dana priredio je Slovak Karol Beck, koji je u prvom kolu savladao prvog nosioca Bugarina Grigora Dimitrova, 78. igrača svijeta, sa 7:6, 6:4.

Nicolas Mahut, pobjednik prošlogodišnjeg sarajevskog Challengera i 93. igrač svijeta, sa 7:5, 7:5 savladao je Danca Frederika Nielsena i plasirao se u drugo kolo. Isto je učinio i Rus Dmitrij Tursunov. On je u prvom kolu savladao Holanđanina Igora Sijslinga, koji je kod rezultata 4:6, 7:6, 2:1 predao meč.

Kada je u pitanju dubl, Tomislav Brkić i Damir Džumhur bez borbe su se plasirali u drugo kolo, pošto su Francuzi Nicolas Mahut i Edouard Roger-Vasselin odustali od nastupa.

Plasman u drugo kolo dubla ostvarili su Yves Allegro i Andreas Beck, koji su savladali Oliviera Charroina i Andreasa Siljestroma sa 6:3, 6:4.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije