Bašić i Delić u polufinalu

Radiosarajevo.ba
Bašić i Delić u polufinalu

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić plasirao se u polufinale ATP  Challenger turnira "BH Telecom Indoors" u Sarajevu.
 
Pobjedom u četvrtfinalu nad 104. igačem svijeta i  četvrtim nosiocem  Rusom Dmitrijom Tursunovom  sa 7:6, 7:6.  Bašić je priredio jedno od najvećih iznenađenja na sarajevskom turniru.

Iako je Tursunov vodio u prvom setu čak sa 4:1, Bašić je uspio poravnati rezultat, izboriti tie break i dobiti prvi set u svoju korist. U drugom setu Tursunov je također napravio break i poveo sa 3:1, ali je Bašić ponovo  uspio izjednačiti i izboriti tie break, te slaviti veliku, možda i najveću pobjedu u karijeri.

U meču za finale Bašić će u subotu odmjeriti snage sa Slovakom  Karolom Bekom, koji je danas eliminirao prošlogodišnjeg pobjednika Francuza Rogera Vasselina sa 7:6, 7:6.

Treći polufunalista je Francuz Nicolaz Mahut, koji je eliminirao Čeha Jana Hernicha sa 6:2, 7:6.

Pobjedom nad Austrijancem Martinom Fischerom bh. teniser Amer Delić plasirao se u polufinale “Sarajevo Opena”. Delić je još jednom odigrao odličan meč i sa 2:0 u setovima (7:6, 6:4) svladao Austrijanca Martina Fischera.

Prvi set završen je tie-breakom, dok je u drugom Delić uspio napraviti jedan break i završiti posao pobjedom.

 




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije