Bašić i Džumhur poraženi u polufinalnim mečevima turnira u Francukoj i Holandiji

Radiosarajevo.ba
Bašić i Džumhur poraženi u polufinalnim mečevima turnira u Francukoj i Holandiji
Bosanskohercegovački teniseri, Damir Džumhur i Mirza Bašić odigrali su danas polufinalne mečeve Challengera u Holandiji, odnosno Francuskoj.

Bašić je odlično otvorio meč i vrlo brzo je došao do breaka. Mirno je priveo kraju prvi set i riješio ga u svoju korist rezultatom 6:3.

Na samom startu drugog seta Bašić pravi novi break i dolazi do prednosti rezultatom 2:0. Imao je Bašić prednost sve do desetog gema, a kada je trebao servirati za pobjedu, Medvedev se vratio.

Napravio je Rus break, a potom i potpuno preokrenuo drugi set u svoju korist. Sa četiri uzastopna gema slavio je 7:5 i odveo meč u treći set.

Medvedev je bolje otvorio treći set, napravio je break i došao do vodstva rezultatom 3:0. Međutim od tog trenutka Sarajlija je zaigrao bolje i uspio preokrenuti s dva breaka. Poveo je s 5:3, a potom i servirao za meč. Dopustio je Rusu da se vrati još jednom u trenuku kada je trebao završiti posao. U tie-breaku je uspješniji bio Medvedev i slavio je sa 7:4. 

Džumhur je predao meč Jan-Lennard Struffu u trećem setu kod rezultata 4:0 za Nijemca. Prvi set dobio je 72. igrač svijeta rezultatom 6:1, dok je Džumhur riješio drugi set u svoju korist rezultatom 6:4.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije