Australian Open: Hrabri Džumhur u četiri seta poražen od Stana Wawrinke

A. S.
Australian Open: Hrabri Džumhur u četiri seta poražen od Stana Wawrinke
Foto: EPA-EFE / Damir Džumhur

Naš najbolji teniser Damir Džumhur odlično je odigrao susret prvog kola na Australian Openu u Melbourneu, ali nije uspio da se plasira u nastavak takmičenja. Sarajlija je za protivnika imao Švicarca Stana Wawrinku, 15. tenisera na svijetu i nakon velike borbe poražen je u četiri seta 5:7, 7:6 (4), 4:6, 4:6. 

Meč u Melbrourne Areni trajao je dva sata i 59 minuta. 

Prvi set: Džumhur - Wawrinka 5:7

Damir je u prvom setu sjajno servirao. Držao je svoj servis sve do rezultata 6:5 (nije bio nijedan break), ali je u 12. igri posustao. U tom trenutku, Wawrinska je bio smireniji  i set riješio u svoju korist sa 7:6. Zanimljivo, Stan je u prvom setu upravo u toj 12. igri napravio prve break lopte i stigao do seta. 

Drugi set: Džumhur - Wawrinka 7:6

I u drugom setu Džumhur je spašavao set loptu u 12. igri. Do tog trenutka oba tenisera držala su svoj servis. Za razliku od prvog, u ovoj 12. igri drugog seta, naš najbolji teniser bio je na visini zadataka i set odveo u tie-break. 

U odlučujućoj 13. igri Džumhur je odigrao savršeno i uspio iskoristiti drugu set-loptu i osvojiti set sa 7:6. Džumhur na svoj servis nije uspio iskoristiti prvu, ali jeste drugu set loptu i potvrdio da mu Wawrinka "leži" kao igrač (Džumhur je vodio 2:1 u pobjedama prije ovoga meča, op. a.). 

Treći set: Džumhur - Wawrinka 4:6

U trećem setu kobna je bila deveta igra. Oba tenisera su odlično odigrali do rezultata 4:4, a onda je ponovo stigla ta "loša minuta" Damira koju je iskoristio Švicarac. Poveo je sa 5:4 i kasnije na svoj servis rutinski stigao do 2:1 u setovima. 

Četvrti set: Džumhur - Wawrinka 4:6

Četvrti set bio je repriza trećeg. Identičan scenarij. Džumhur se odlično držao do rezultata 4:4, i onda je Stan stigao do dvije break lopte. Drugu je iskoristio i došao do vodstva od 5:4 i na svoj servis stigao do pobjede i prolaza u drugo kolo. 

Wawrinka će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Seppi - Kecmanović.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije