Australian Open dobio šampiona: Nadal ušao u historiju

4
A. Ka.
Australian Open dobio šampiona: Nadal ušao u historiju
Foto: Twitter / Rafael Nadal: Veliki uspjeh

Rafael Nadal je ovogodišnji osvajač Australian Opena! Sjajni Španac je u finalnom duelu savladao Danila Medvedeva s 3:2 po setovima (2:6, 6:7,6:4, 6:4, 7:5).

Na samom početku meča Medvedev je pokazao zube te je držao konce meča u svojim rukama. Uz dva brejka lako osvaja prvi set.

U drugom setu sasvim druga priča. Nadal je ubacio u brzinu više, ali ni to nije bilo dovoljno. Fenomenalni Rus je u dva navrata vratio mini brejk i poveo 2.0 u setovima. Činilo se tada da je posao završen.

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

Nadal se nije predavao te je još jednom pokazao koliki je borac. U trećem setu pri rezultatu 5:4 napravio je brejk te s sa 6:4 vratio u život.

Španac je dobro počeo i u četvrtom setu te pravi brejk, ali Rus mu odmah uzvraća ribrejkom. Uporni Rafa ne odustaje i pravi novi brejk te odlazi na 4:2. Četvti set je okončan, također, 6:4 u korist Rafe.

Poslije više od četiri sata igre, ušli smo u peti set dramatičnog finala. Na 2:2 Nadal pravi novi brejk. Na 5:4 servirao je za veliku pobjedu, ali Medvedev se nije dao te je izjednačio. Drama se nastavila. Nadal je na koncu pobjedio s 7:5.

Nadal je ovom pobjedom ušao u historiju jer je osvojio 21. Gram slam u karijeri, čime je preskočio i Novaka Đokovića i Rogera Federera, koji imaju po 20 prestižnih naslova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije