ATP Queens: Murray savladao Tsongu

Radiosarajevo.ba
ATP Queens: Murray savladao Tsongu

Engleski teniser Andy Murray je pobjednik teniskog ATP turnira u londonskom Queensu s nagradnim fondom od 1,15 miliona dolara. 

Murray je u današnjem finalu savladao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu s 3:6, 7:6 (2) i 6:4, prenose agencije. 

Murray i Tsonga su trebali igrati u nedjelju, ali organizatori turnira su odlučili pomjeriti finale za jedan dan zbog obilne kiše. 

Odmah nakon meča, Murray je više govorio o svom suparniku nego o sebi:

"Jo-Wilfried je igrao neki drugi sport u prva dva seta u odnosu na mene. Nikada nisam vidio na teniskom meču da se netko toliko baca po terenu", rekao je Murray, aludirajući na činjenicu da je francuski teniser u nekoliko navrata hvatao voleje s atraktivnim paradama kakve je u tenisu proslavio Nijemac Boris Becker.

"Baš je zabavno gledati Tsongu kako igra tenis. I sam ga volim gledati. No, danas nije bilo toliko zabavno igrati protiv njega", zaključio je Murray.

Tsonga je, pak, žalio za najvećom prilikom u meču, break-loptom kod 5-5 u drugom setu. Lopta je udarila u mrežu i pala na Tsonginu, a na na Murrayjevu stranu. U protivnom bi Francuz servirao za meč.

"Pamtim samo taj poen iz meča. Danas sam imao samo jednu šansu, to je bio taj poen. Nisam ga osvojio. Andy je danas bio predobar, pokušat ću ga pobijediti sljedeći put", poručio je Tsonga.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije