Andy Murray nakon pet setova savladao Miloša Raonića i izborio finale s Novakom Đokovićem

Radiosarajevo.ba
Andy Murray nakon pet setova savladao Miloša Raonića i izborio finale s Novakom Đokovićem

Drugi polufinalni meč na Australian openu odigrali su danas Andy Murray i Miloš Raonić. Jučer je Novak Đoković s 3:1 slavio protiv Rogera Federera, po setovima 6:1, 6:2, 3:6 i 6:3. Protivnik Novaka Đokovića u finalu Australian opena bit će Andy Murray koji je s 3:2 slavio protiv Miloša Raonića, po setovima 4:6, 7:5, 6:7, 6:4 i 6:2. 

Kanađanin rođen u Podgorici sjajno je otvorio meč. Andy Murray izgubio je svoj prvi servis gem. Ne samo da je izgubio svoj servis, nego mu Raonić nije dozvolio da uzme niti jedan poen u prvom gemu prvog seta. Raonić je u narednom servis gemu potvrdio prednost breaka. Imao je Murray svoje prilike u prvom setu, ali nije uspio da ih iskoristi. Kanađanin je iskoristio svoj fantastični servis, a onda je u desetom gemu as udarcem okončao prvi set u svoju korist rezultatom 6:4. 

U drugom setu vratio se Škot. Zaigrao je Murray mnogo bolje i agresivnije i to mu je na kraju donijelo izjednačenje. Niti jedan teniser nije izgubio svoj servis u 11 gemova, a onda je Murray iskoristio pad koncentracije Miloša Raonića i uspio doći do set lopte. Napravio je Škot break, riješio drugi set u svoju korist rezultatom 7:5 i došao do izjednačenja. 

U trećem setu opet velika borba na terenu. U 12 odigranih gemova vidjeli smo samo jednu break loptu. Priliku da riješi meč prije tie-breaka imao je Miloš Raonić, ali nije uspio da je iskoristi. U tie-breaku bolji je bio Kanađanin. Baš kao i u prvom setu, Miloš Raonić je pogodio as servis i došao do vodstva od 2:1. 

Baš kao i nakon što je izgubio prvi set, Andy Murray se uspio vratiti u narednom. Nakon što nismo vidjeli niti jednu break priliku u prvih šest gemova drugog seta, Škot je došao do tri šanse da uzme servis Kanađanina. Iskoristio je prvu od tri break prilike i poveo sa 4:3. Već u narednom gemu priliku da vrati break imao je Raonić, ali se Murray uspio spasiti. Raonić je i u desetom gemu imao dvije break lopte, ali je Škot uspio doći do druge set lopte i riješiti drugi set u svoju korist rezultatom 6:4. 

Peti set Murray je otvorio fantastično. Već u prvom gemu došao je do breaka. Kanađanin je potpuno pao, a Murray je došao do vodstva od 2:0 bez izgubljenog poena na svoj servis. Nastavio je Murray s fantastičnom igrom. Došao je do prednosti dvostrukog breaka i poveo s 3:0 u odlučujućem petom setu. Potvrdio je Murray break i meč rutinski priveo kraju. Slavio je s 6:2 u petom setu i izborio finale Australian opena i duel s Novakom Đokovićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije