Amer Delić će igrati za BiH

Radiosarajevo.ba
Amer Delić će igrati za BiH
Amer Delic (Foto: tennisserver.com/Ron Waite)

Teniski savez Bosne i Hercegiovine danas je potvrdio da je dobio saglasnost Američke teniske federacije (USTA) za promjenu "sportskog državljanstva" za tenisera Amera Delića, prenijela je Fena.

Dvadesetosmogodišnji teniser, koji je rođen u Tuzli, nakon povrede i pauze od 14 mjeseci izrazio je želju da svoju karijeru nastavi kao igrač Bosne i Hercegovine sa mogućnošću nastupa za Davis Cup reprezentaciju BiH.

Posljednji put je rankiran 24. maja ove godine i zauzimao je 742. poziciju na ATP listi. Najbolje rankiran u karijeri bio je u julu 2007. godine na 60. mjestu.

"Administracija TS BiH je u kratkom roku završila i obavila kompletnu proceduru, u okviru koje smo dobili i saglasnost USTA, koja je u dužem vremenskom periodu davala značajnu podršku u Amerovoj teniskoj karijeri. Danas smo o promjeni 'teniskog državljanstva' obavijestili i ATP, a u toku dana očekujemo i zvaničnu potvrdu od Davis Cup komiteta da Amer može nastupiti za Davis Cup reprezentaciju BiH već u meču protiv Portugala", saopćeno je iz TS BiH.

Podsjetimo, v.d. selektor Davis Cup reprezentacije Daver Vranić ranije je odredio 5 igrača na koje će računati u susretima protiv Portugala. Riječ je o Šetkiću, Gorčiću, Džumhuru, Brkiću i Raspudiću.

Određeni kandidati za Portugal

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije