Ambasador Kosova napao Novaka: Đoković je primitivac i nacionalista

Radiosarajevo.ba
Ambasador Kosova napao Novaka: Đoković je primitivac i nacionalista
Printscreen / Ambasador Kosova napao Novaka Đokovića

Ambasador Kosova u Bugarskoj Edon Cana, putem društvene mreže Twitter napao je jednog od najboljih tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Albanca je isprovocirala proslava srbijanskih tenisera nakon osvajanja ATP kupa i pjevanje srbijanskih pjesama u kojima spominju Kosovo.

Đoković i ekipa nakon pobjede zapjevali u svlačionici: Marš na Drini i Pukni zoro

Teniska reprezentacija Srbije pobjednik je premijernog izdanja ATP kupa. U velikom finalu tim Srbije je pobijedio šampione Dejvis kupa, reprezentaciju Španije rezultatom 2:1. Prvo je u singlu lako pobijedio velikog suparnika Rafaela Nadala, a onda s Viktorom Troickim španjolski par Busta - Lopez.

Cana je prokomentirao proslavu teniske reprezentacije Srbije koja je prvi šampion ATP kupa u historiji tog takmičenja, bacajući akcent na Novaka Đokovića.

"Nakon vojnog marša (Marš na Drinu) nastavili su sa Kosovom... Možeš da budeš osvajač ATP kupa ali si duboko u sebi primitivac, zaostao i klasični balkanski nacionalista i šovinista. Nije slučajno Novak Đoković najmanje obožavani teniski šampion u historiji tog sporta", napisao je Cana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije