Almagro u Nici osvojio jubilarnu desetu krunu

Radiosarajevo.ba
Almagro u Nici osvojio jubilarnu desetu krunu


Španjolac Nicolas Almagro, dvanaesti teniser na svijetu, osvojio je ATP turnir u Nici, posljednju provjeru prije početka Roland Garrosa, koji starta u nedjelju...

U finalu zemljanog turnira Nice, Almagro je nakon dva sata i dvadeset minuta pobijedio Rumunja Victora Hanescua sa 6-7(5), 6-3, 6-3. Almagro je time osvojio jubilarnu desetu ATP krunu u karijeri, a svih je deset osvojio na zemljanoj podlozi. U tri finala je izgubio. Hanescuu i dalje ostaje samo jedan trofej na ATP turnirima, kao i četiri poraza u finalima.

Ovaj subotnji ogled je bolje otvorio Hanescu, te je dobio prvi set u tie-breaku, a recimo da su u početnoj dionici oba tenisera po tri puta gubila svoj početni udarac. No, nakon prvog seta je Almagro potpuno zavladao terenom, te je u iduće dvije dionice Hanescu došao tek do dvije break-lopte, od koje je iskoristio jednu.

S druge strane, Almagro je bio daleko opasniji, ukupno je u ta dva seta po četiri puta lomio Rumunja na servis i tako došao do konačne pobjede. Bio je ovo njihov četvrti međusobni meč i četvrta pobjeda Almagra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije