'Kraj vladavine Federera i Nadala'

Radiosarajevo.ba
'Kraj vladavine Federera i Nadala'

Srpski mediji i teniski eksperti pozdravili su trijumf Novaka Đokovića na Australian Openu, nagađajući da bi to mogao biti početak kraja ere Rogera Federera i Rafaela Nadala.

"Novak je novi broj jedan" pisalo je na naslovnici Večernjih Novosti, koje su prenijele izjavu Đokovićevog oca Srđana, koji je prognozirao "prvo mjesto ATP liste do kraja godine".

U nedjeljnom finalnom meču Australian opena Đoković je u tri seta savladao Britanca Andyja Murrayja i osvojio svoju drugu Grand Slam titulu pobjednika turnira u Melbournu. U polufinalu je pobijedio Federera, prenose mediji.

Dva australijska trofeja su jedini koje trenutni ''broj tri'' posjeduje u sjeni Nadalove i Federerove dominacije, ali Srbija želi da se to promjeni.

"Novak je očitao lekciju Murrayu, sljedeći su Nadal i Federer", pisalo je u dnevniku Danas. Očekivanja Srbije su naglo porasla već u decembru kada je Đoković doveo Srbiju do svoje prve Davis Cup titule.

Hrvatski teniski trener Nikola Pilić, koji je u svojstvu savjetnika srpskog Davis Cup tima učestvovao u osvajanju titule, kazao je da će Đoković sigurno postati svjetski broj dva a vjerovatno broj jedan ako ostane u trenutnoj formi.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije