Zašto je Adnan Harmandić odbio ući u igru?

Radiosarajevo.ba
Zašto je Adnan Harmandić odbio ući u igru?

Sjajni rukometaš reprezentacije Bosne i Hercegovine Adnan Harmandić, posljednjih je dana česta tema u domaćim medijima. Odbijanje ulaska u igru tokom utakmice s reprezentacijom Srbije, domaći ljubitelji sporta nisu baš najbolje prihvatili, a u razgovoru za Avaz, Harmandić je ispričao svoju verziju cijele priče.

''Atmosfera odavno nije onakva kako se predstavlja u javnosti. Sve bi bilo OK dok pobjeđujemo, no, nažalost, uz ovu reprezentaciju posljednjih godina se vežu loši rezultati, ali i razni skandali. Imamo vrhunske uslove, na nas se troši novac od sponzora i države, a to se ne vraća. Stvoren je jedan loš imidž. Svega je bilo. Da budem jasan, radio je ko je šta želio, odbijali su se pozivi, na okupljanja je dolazio kad je ko želio, a kada se sve završi na udaru kritika nađe se kompletan tim. Ja to više ne mogu ni trpjeti niti slušati. Nema to veze sa minutažom ili nekom vrste ljubomore kako se predstavlja u javnosti. Na koga da budem ljubomoran? Prošao sam sve reprezentativne selekcije i nikada u životu nisam, niti bih svoj odziv u reprezentaciju uslovljavao minutažom. Pa ne igram ni u Wetzlaru 60 minuta. Rekao sam, moj problem je status u reprezentaciji s kojim nikako nisam zadovoljan'', govori Harmandić za Avaz.

''Još sam "vruć" i pod dojmom svega što se izdešavalo, pa tako i ne mislim da bi bilo dobro da u ovom trenutku sarađujemo. Trenutno osjećam da sam nepotreban i da se ne uklapam u njegov koncept. Ne znam šta će biti kasnije. U svakom slučaju  mislim da se s toliko iskustva i toliko odigranih utakmica u reprezentaciji ne moram više nikome dokazivati. Ne želim da me se tretira kao nekog dječaka'', rekao je rukometaš Wetzlara.

Harmandić je očito završio svoju reprezentativnu karijeru, makar dok je Dragan Marković na čelu našeg nacionalnog tima. Kako će se cijela situacija i nesporazum rasplesti, pokazaće mjeseci koji dolaze, mada je jasno da će na najvećem gubitku u svakom slučaju biti sama reprezentacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije