Vratili se rukometaši BiH

Radiosarajevo.ba
Vratili se rukometaši BiH


Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak u večernjim satima je doputovala iz Soluna u kojem je sinoć napravila podvig savladavši domaću selekciju Grčke sa 23:22.

Ovom pobjedom bh. rukometaši izborili su baraž za Svjetsko prvenstvo 2013. godine u Španji.

Selektor Dragan Marković, koji je reprezentaciju preuzeo neposredno prije početka kvalifikacija, u kratkom obraćanju malobrojnim novinarima na Sarajevskom aerodromu istakao je, da je utakmica bila veoma teška, ali da su svi igrači bili na visini zadatka i na kraju zasluženo došli do cilja.

"Zadnjih 20 minuta imali smo veliki broj isključenja, ali to nije uzdrmalo ekipu. Držali smo se cilja, vjerovali da možemo doći do pobjeda u oba susreta. Bilo koju ekipu da izvučemo u baražu uvjeren sam da će imati velikih problema s nama", kazao je Marković.
 
Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić  kazao je, da su bh.rukometaši u Solunu bili primejer kako se bori za dres sa državnim grbom.

"Očekivali smo pobjedu u revanšu. Bilo je dosta skeptika posije prve utakmice u Goraždu, međutim mi smo vjerovali u  sebe. Otišli smo po pobjedu i ostvarili  je. Koju god ekipu  da izvučemo u baražu daćemo sve od sebe da  prvi put izborimo nastup na SP-u", kazao je Karačić.  

Protivnika u baražu ćemo saznati 29. januara.

Prve utakmice baraža za plasman na SP na programu su 9. i 10. juna ove godine, a revanš susreti sedam dana kasnije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije