Veselin Vuković i Mirko Bašić gosti ljetne škole rukometa

Radiosarajevo.ba
Veselin Vuković i Mirko Bašić gosti ljetne škole rukometa


Škola rukometa Jasmina Mrkonje organizuje ljetni kamp Handball Talent Campus 2013. Prošle godine organizovan je prvi Handball Talent Campus 2012, a ove godine organizacija i način treniranja dječaka i djevojčica će biti još bolja i kvalitetnija.

Škola rukometa Jasmina Mrkonje osnovana je s ciljem prenošenja rukometnih vještina i znanja na mlade generacije. Treninzi pod vodstvom proslavljenog reprezentativca bivše Jugoslavije, olimpijca i svjetskog prvaka Jasmina Mrkonje bit će usmjereni na otkrivanje i razvoj mladih talenata i razvoj rukometnog sporta.

Kamp će biti organizovan za dječake i djevojčice, starosti do 18 godina (mlađi juniori i juniorke, kadeti i kadetkinje i pioniri). Mjesto održavanja kampa je planina Vlašić koja pruža sjajne uslove za treniranje mladi rukometaša i rukometašica.

Škola rukometa Jasmina Mrkonje pored madi rukometraša i rukometašica poziva i mlade iz nama susjednih država Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore. Makedonije itd.

 Ove godine planiran je rad s dvije grupe.
• Od 23.06.2013-29.06.2013
• Od 30.06.2013-06.07.2013

Jasmin Mrkonja, koji je selektor naše kadetske reprezentacije, svoje rukometno znanje koje je sigurno veliko želi prenijeti na mlade, pa je zato ovaj kamp i organizovan. Ove godine se očekuje veliki broj dječaka i djevojčica pa je i stručni štab Handball Talent Campus 2013 sastavljen od trenera koji svojim znanjem i pedagoškim pristupom mogu dosta toga prenijeti na učesnike kampa. Treneri koji će raditi sa dječacima i djevojčicama su: Jasmin Mrkonja, Rade Unčanin, Dositelj Perić, Damir Cipurković, Haris Cipurković, Haris Galijašević, Adnan Đerzić, javlja Svijet-rukometa.com.

Kao i prošle godine kamp će ugostiti brojne stručnjake iz svijeta rukometa. Pored trenera, svoju posjetu kampu potvrdili su: Veselin Vujović i Mirko Bašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije