Večeras rukometni spektakl u Skenderiji

Radiosarajevo.ba
Večeras rukometni spektakl u Skenderiji


Iako smo već u proteklim danima najavljivali meč između našeg rukometnog prvaka RK Bosne BH GAS-a koji u okviru drugog kola Lige šampiona dočekuje prvaka Hrvatske, ekipu Zagreb Croatia Osiguranja, dan D je stigao, pa nije zgoreg ponoviti da nas večeras sa početkom u 19:00 sati u dvorani Mirza Delibašić očekuje ovaj rukometni spektakl.

Utakmica je izazvala veliko interesovanje svih ljubitelja rukometa u regiji, a u iz našeg kluba pozivaju sve navijače i ljubitelje sporta da svojim doprinosom daju podršku našem prvaku u duelu protiv renomiranog protivnika.

Ulaznice po cijeni od 5 KM se mogu kupiti na platou Skenderija, u ulici Ferhadija (ispred zgrade "Svjetlost") i u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu. Uvod u meč će biti rezervisan za popularni BH muzički sastav Mostar Sevdah Reunion koji će pola sata prije početka utakmice imati nastup u okviru kojeg će izvesti i pjesmu “Čudna jada od Mostara grada” koja je tokom proteklih godina postala svojevrsna himna "Studenata".

A šta o večerašnjoj utakmici kaže selektor Studenata Smajlagić, te nekadašnji najbolji igrač svijeta Ivano Balić pročitajte ovdje:

Smajlagić: Ne bojimo se Zagreba

O večerašnjim protivnicima Studenata

RK Zagreb Croatia Osiguranje je u svojoj istoriji 2 puta bio prvak Evrope (sezone 1991/92 i 1992/93), a sredinom 90-tih godina 3 puta zaredom ('97, '98 i '99) bio finalista EHF Lige prvaka, gdje je sva 3 puta poražen od Barcelone. Upravo je F.C. Barcelona Borges prošle sezone zaustavila Zagreb u 1/8 finala ovog takmičenja, a Zagrebov najveći evropski uspjeh u posljednjih nekoliko sezona jeste polufinale Kupa pobjednika kupova 2006/07 u kojem su poraženi od Ademar Leona (u drugom polufinalu Bosna je izgubila od HSV-a).

Okosnicu Zagrebovog tima čine hrvatski reprezentativci Ivano Balić, Toni Valčić, Ljubo Vukić, Marko Kopljar i Zlatko Horvat, a strana pojačanja predvode Slovenci Gorazd Škof i David Špiler, Mađar Gyula Gal i BH reprezentativac Adnan Jaškić. Na golu prvaka Hrvatske je Mostarac Marin Šego koji je u utakmici sa Constantom imao 22 uspješne odbrane.

U hrvatskom prventstvu Zagreb CO već dugo nema pravu konkurenciju, a svoju dominaciju nastavlja i u tekućoj sezoni gdje je u 5 odigranih utakmica ubilježio 5 pobjeda. Po svemu navedenom, Zagreb CO predstavlja ekipu koja pripada u gornji dom evropskog rukometa i u Sarajevo na duel sa našim prvakom dolazi kao favorit.

Tabela grupe D:

1. HC Croatia Osiguranje Zagreb 1 1 0 0 33 : 23 (10) 2
2. Renovalia Ciudad Real 1 1 0 0 27 : 19 (8) 2
3. St. Petersburg HC 1 1 0 0 32 : 27 (5) 2
4. HC Bosna Sarajevo 1 0 0 1 27 : 32 (-5) 0
5. SG Flensburg-Handewitt 1 0 0 1 19 : 27 (-8) 0
6. HCM Constanta 1 0 0 1 23 : 33 (-10) 0

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije