Uhapšeno 12 osoba zbog napada na navijače

Radiosarajevo.ba
Uhapšeno 12 osoba zbog napada na navijače

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je kako će srbijanska policija u nastavku europskog rukometnog prvenstva "na najodgovorniji način" pristupiti mogućim sigurnosnim rizicima na preostalim utakmicama, dok je policija priopćila kako je zbog napada na hrvatske rukometne navijače u Novom Sadu i Rumi do sada uhićeno 12 osoba.

Dačić je kazao kako se poduzimaju aktivnosti na zaštiti hrvatskih navijača, utvrđivanju činjenica o napadima što su se dogodili u utorak navečer, te kažnjavanju počinitelja, dodavši kako su navijači dolazili pojedinačno te da te dolaska policija nije osiguravala.

Dačić je ocijenio kako će, ako se ima u vidu da se može očekivati još zanimljivih utakmica u kojima će sudjelovati i Hrvatska, svakako biti utakmica s visokim sigurnosnim rizikom.

"Pristupit ćemo tome na najodgovorniji mogući način, ali to naravno podrazumijeva i zajedničke obveze, što znači da se, ako je riječ o organiziranu dolasku navijača, točno zna kada dolaze i tko dolazi", istaknuo je Dačić.

Po riječima ravnatelja srbijanske policije Milorada Veljovića, do sada je 12 osoba privedeno pod sumnjom za sudjelovanje u napadima i u tijeku je identifikacija ostalih osumnjičenih.

Napad na hrvatske navijače osudio je i predsjednik srbijanske parlamentarne skupine prijateljstva s Hrvatskom Janko Veselinović, izjavivši kako to "nije pravo lice Vojvodine, niti Srbije u kojoj su gosti uvijek dobro došli".

Veselinović je, u izjavi srbijanskoj agenciji Tanjug, zatražio da napadači budu kažnjeni, ukazavši kako je riječ o izgredu koji ozbiljno narušava dojam o Srbiji kao izvrsnom domaćinu te da takvi događaji ne smiju obeshrabriti građenje boljih odnosa između Srba i Hrvata, ali i između dviju zemalja.

Istaknuo je kako se takvim "necivilizacijskim" činom otežava život Srba u Hrvatskoj, ali i općenito komunikacija između Srba i Hrvata te je, izrazivši nadu da da se ovakvi izgredi neće ponoviti, hrvatskim građanima koji će pratiti rukometno prvenstvo i onima koji će doći drugim povodom poručio kako su dobro došli u Novi Sad i u Srbiju.

Glasnogovornica Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu Jelena Jurišin opovrgnula je tvrdnje medija da je u toj bolnici hospitaliziran jedan hrvatski državljanin s ubodnim ranama nožem.

Ona nije ulazila u tačnost informacije je li do takvog napada došlo, već je zanijekala da je takav pacijent primljen u njihovu ustanovu kako su to ranije prenijeli mediji.

Drugih informacija o samome slučaju za sada nema.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije