Ubjedljiva pobjeda: Rukometne Zmajice trijumfirale protiv Latvije

0
Radiosarajevo.ba
Ubjedljiva pobjeda: Rukometne Zmajice trijumfirale protiv Latvije
Foto: Sport centar / Bh. rukometašice pobijedile Latviju

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je pobijedila Latviju rezultatom 31:19 i tako zabilježila drugu uzastopnu pobjedu na ovom takmičenju.

Poveli smo brzo 4:1 nakon čega su se latvijske rukometašice vratile na 5:5 da bismo potom ubacili u brzinu više i na odmor otišli sa plus devet, bilo je 16:7, piše Sport1.

U nastavku smo zadržali nivo igre iz prvog dijela i došli do druge pobjede u ovim pretkvalifikacijama, te ćemo turnir po svemu sudeći završiti na drugom mjestu i nećemo se plasirati u kvalifikacije, ali je postavljena dobra baza za budućnost reprezentacije.

Našu selekciju je do pobjede vodila Nikolina Čutura sa šest golova dok je Isić dodala četiri dok su Ilić, Vrančić, Boras i Topić dodale po tri.

Na drugoj strani Madara Cibulska je postigla sedam pogodaka dok je još vrijedna spomena bila Lana Nikolajeva koja je dodala pet. Konačni rezultat na kraju je glasio 31:19.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije