U subotu rukometni spektakl u Skenderiji

Radiosarajevo.ba
U subotu rukometni spektakl u Skenderiji


Utakmica u okviru drugog kola Lige prvaka, u kojoj naš prvak RK Bosna BH GAS u subotu dočekuje ekipu Zagrb Croatija osiguranja, zasigurno će zadovoljiti sve apetite ljubitelja ovog sporta. Dvorana Skenderija bit će domaćin ovog sportskog događaja, a kako neće biti TV prijenosa očekuje se veliki broj navijača na tribinama.

"Smatramo da će ovoga puta Skenderija biti ispunjena budući da se u ovoj dvorani dugo vremena nije igrala jedna ovakva utakmica, ni rukometna ni košarkaška, te da je mnogo zahvalnija za gledaoce nego što je to prošle godine bila Zetra", rekao je za Dnevni avaz direktor sarajevskog kluba Kenan Magoda.

U prodaju su jučer puštene ulaznice po cijeni od 5 KM, a moći će se kupiti na standardnim prodajnim mjestima, na platou Skenderije, u ulici Ferhadija te u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

Osim što hrvatski prvak predstavlja kremu evropskog rukometa, gledaoci će ponovo na djelu moći vidjeti najboljeg rukometaša svih vremena, harizmatičnog Ivana Balića. Pored njega imaena poput Valčića, Gyula, također garantuju dobar spektakl.

Nakon poraza u prvom kolu uslijedili intenzivniji treninzi

Što se tiče ekipe, igrači trenera Irfana Smajlagića nakon povratka iz Sankt Peterburga rade po šest sati dnevno. Smajlagić, ljut zbog poraza od Rusa (27:32), podvrgnuo je igrače drilu, pa su tako jučer nakon dvosatnog treninga, za kaznu, trčali uz tribine deset serija po deset sprinteva, piše Dnevni avaz.

Posljednju provjeru pred Zagreb imat će sutra od 19 sati, kada se u zaostaloj utakmici 2. kola na Mojmilu sastaju sa Goraždem.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije