U Srbiji napadnuti hrvatski navijači

Radiosarajevo.ba
U Srbiji napadnuti hrvatski navijači

Prema pisanju srbijanskih medija, u Novom Sadu je nakon rukometne utakmice između selekcija Hrvatske i Francuske napadnuta kolona hrvatskih navijača.

Prvi incident dogodio se u Veterniku, na izlazu iz Novog Sada, kada je tridesetak huligana iz zasjede kamenjem napalo kolonu automobila i autobusa sa hrvatskim navijačima. U napadu su povrijeđena dva hrvatska navijača, a Zagrepčanin N.J. (34) je, nakon što mu je sanirana ozljeda glave, pušten iz Kliničkog centra Vojvodine, prenose hrvatski mediji.

Nešto kasnije desio se i drugi incident na benzinskoj pumpi u Rumi kada je zapaljenkombi hrvatskih navijača. Nekoliko njih je povrijeđeno u tučnjavi, a najgore je prošao navijač koji je uboden nožem i prebačen u novosadski Urgentni centar. 

Načelnik srbijanske policije Milorad Veljović uputio je u utorak navečer izvinjenje navijačima hrvatske rukometne reprezentacije koji su napadnuti u Novom Sadu i Rumi. 

On je potvrdio da je šest osoba privedeno nakon napada na hrvatske navijače u Novom Sadu i Rumi. Veljović je za srbijansku agenciju Tanjug kazao kako je u toku identifikacija ostalih napadača te da u istrazi također učestvuju pripadnici hrvatske policije koji borave u Srbiji tokom Evropskog prvenstva u rukometu.

Hrvatska selekcija pobjedom nad Francuskom plasirala se u polufinale Evropsko prvensta, koje će se igrati u Beogradu, a tada se očekuje i mnogo veći broj hrvatskih navijača u Srbiji.

S tim u vezi Veljović je dodao kako će se srbijanska policija pobrinuti za sigurnost svih navijača reprezentacija učesnika prvenstva te kako će im ona "biti na raspolaganju 24 sata". On je pozvao strane državljane da se već pri ulasku u Srbiju identifikuju kao navijači kako bi im srbijanska policija pružila zaštitu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije