Trenera RK Bosne napao igrač 'Studenata'

Radiosarajevo.ba
Trenera RK Bosne napao igrač 'Studenata'

Irfan Smajlagić (Foto: Samir Cacan/radiosarajevo.ba)

Mediji u Bosni i Hercegovini, ali i susjednoj Hrvatskoj, objavili su informaciju da je na treningu RK Bosne, održanom u nedjelju u KSC Skenderija došlo do incidenta u kojem je igrač sarajevskog tima Risto Arnaudovski napao trenera Bosne Irfana Smajlagića.

Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS potvrdio je za RadioSarajevo da je oko 20,25 minuta intervenisala policija, na poziv S.I koji je prijavio napadnut od strane R.A. Nefić nije mogao govoriti od detaljima, ali je rekao da je sa učesnicima incidenta obavljen razgovor, te da je o svemu obaviješten dežurni kantonalni tužilac, koji je naredio da se prema vinovnicima incidenta preduzmu mjere predviđene Zakonom o kršenju javnog reda i mira.

Razlozi ovog nedoličnog ponašanja su još uvijek nepoznati, sukob na relaciji trener - igrač, navodno traje već neko vrijeme. Smajlagić je Arnaudovskom poručio da ne treba njegove usluge, a zatim ga je i poslao u drugi tim nakon čega je bivši Zagrebaš zatražio ispisnicu. Sve je navodno kulminiralo najprije verbalnim, a zatim i fizičkim sukobom, piše portal index.hr.

Arnaudovski je, kako se nezvanično saznaje, za vrat uhvatio trenera Studenata, nako čega je spriječen veći incident.

Klub saopštenjem potvrdio sukob:

Iz Rukometnog kluba Bosna oglasili su se povodom incidenta u KSC Skenderija, a saopštenje vam prenosimo u cjelosti:
U povodu informacije koja se pojavila u sredstvima javnog informisanja a tiče se navodnog napada na trenera RK Bosna BH Gas gosp. Irfana Smajlagića, naš Klub cijeneći sve medije i prava na istinu izdaje saopštenje u kojem obrazlaže sinoćnje dešavanje na treningu seniorske ekipe.

Imenovani Igrač je od strane trenera Smajlagića, zbog nezalaganja na treninzima i utakmicama odstranjen iz ekipe i prebačen u pogon sa RK Bosna BH Gas 2, ekipom koja se takmiči u Provj Ligi Federacije BiH i u kojoj su između ostalih igrali i mnogi igrači iz prethodne sezone (Jaškić, Bozoljac, Golić...).

Navedeni igrač je sinoć (nedjelja 17.10.2010.god.) došao na trening i tokom cijelog treninga i nakon njega verbalno vrijeđao i fizički prijetio treneru Smajlagiću, te ga u nekoliko navrata i fizički napao, sa namjerom da istraje u namjerama koje nisu u nadležnosti trenera, tj. da mu gosp. Smajlagić izda odobrenje za raskidom Ugovora, što ni u kom slučaju nije u njegovoj nadležnosti.

Međutim, zahvaljujući prisebnošću, prije svega Smajlagića i pomoćnog trenera Danijela Riđića, spriječen je veći incident. O svemu navedenom obavještena je Prva Policijska Uprava, koja je i sačinila zapisnik.

Risto Arnaudovski se obratio usmenim putem Klubu za raskidom Ugovora koji je potpisao prije početka sezone 2010/2011.

Saopšteno mu je da će se o statusu njegovog Ugovora izjasniti Upravni Odbor, a ne trener Smajlagić, kako je on izjavio. Arnaudovskom je saopšteno da če se o njegovom statusu izjasniti Upravni Odbor Kluba, te da ćemo o tome obavjestiti sve nadležne insitucije (Rukometni Savez BiH, EHF, Makedosnki Rukometni Savez).

Rad seniorske ekipe je nastavljen, te je jutrošnjim treningom, koji je vodio trener Smajlagić, na najbolji način pokazano da ovakav ili sličan incident, te bilo koji pokušaj narušavanja dobre atmosfere u Klubu, neće omesti rad Kluba niti rad seniorske ekipe koja ima svoje ciljeve i ustrajat će na tome da ih ostvari.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije