Toromanović: Treninzi kod Rađe su zastarjeli

Radiosarajevo.ba
Toromanović: Treninzi kod Rađe su zastarjeli


Slučaj 'Terzić, Doborac i Toromanović' još uvijek je jedna od aktuelnijih vijesti u bh. sportu.

Podsjetimo, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vojislav Rađa prošle sedmice je objavio spisak kandidata za kvalifikacione utakmice sa Estonijom u martu. Problem je nastao kada je pozvao i Terzića, Doborca i Toromanovića, koje je izostavio sa prijateljskim susretom sa Srbijom, jer su, pred susret sa Makedoniom bili do pet sati ujutro u kafani.

Toromanović je svjestan da su on i igrači pogriješili, ali...

"Slažem se da smo pogriješili što smo ostali do pet sati ujutro vani, ali pitam se zašto se kola lome na trojici ljudi, kada nas je bilo mnogo više. I kunem se da to nije bilo noć uoči utakmice", rekao je za Dnevni avaz Toromanović.

"Garantujem da je to što smo uradili pred Mađarsku samo alibi, jer i bez toga nije imao u planu da me pozove. Međutim, znam da niko neće dovijeka ostati selektor, kao ni da reprezentacija nije privatna svojina. Ja i Rađi i ostalim igračima želim sreću i nadam se da ćemo dobiti ove dvije naredne utakmice i ostati u utrci za plasman na Euro 2012", dodao je Toromanović koji je govorio i o treninzima, koji su kako kaže iz prošlog stoljeća.

"Njegovi treninzi su iz prošlog stoljeća, bitnije mu je da nosimo iste majice nego hoćemo li uigrati ikakvu akciju. Došao je s pretpostavkom kako za vrijeme Halida Demirovića ništa nije funkcioniralo, kako smo svi mi bili raspušteni i sada kao on hoće da to ispravi. Više se brine prošlošću, dok su mu rezultati katastrofalni", rekao je Toromanović.

"Znam da niko neće dovijeka ostati selektor, kao ni da reprezentacija nije privatna svojina. Ja i Rađi i ostalim igračima želim sreću i nadam se da ćemo dobiti ove dvije naredne utakmice i ostati u utrci za plasman na Euro 2012", rekao je Toromanović u intervjuu za Dnevni avaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije