Terzić: Dok ne bude promjena neću igrati

Radiosarajevo.ba
Terzić: Dok ne bude promjena neću igrati


Bosanskohercegovački internacionalac Mirsad Terzić jedan je od tri igrača koja su zbog nesuglasica sa selektorom Vojislavom Rađom odlučili da se ne odazovu selektorovom pozivu.

Naime, Terzić, Doborac i Toromanović nisu bila pozvana na pripreme i prijateljski susret sa Srbijom u januaru.

Rađa je svoju odluku obrazložio kao opomenu za nedisciplinu uoči susreta sa .Makedonijom.

Selektor je u srijedu na konferenciji za novinare otkrio prave razloge njegove odluke.

"Noć pri­je uta­kmi­ce sa Ma­ke­do­ni­jom, Ter­zić, To­ro­ma­no­vić i Do­bo­rac su "fe­šta­li" do pet uju­tro u je­dnoj po­zna­toj sa­ra­jev­skoj ka­fa­ni. Na­kon in­ci­den­ta sam im po­ku­šao obja­sni­ti da ta­ko ne ide, ali se ova troj­ka, umjes­to pri­hva­ta­nja od­go­vor­nos­ti, odlu­či­la da vi­še ne­će nas­tu­pa­ti za re­pre­zen­ta­ci­ju", rekao je selektor i dodao da je među navedenim trojcem bio i četvrti reprezentativac koji se pokajao te zbog toga nije želio reći njegovo ime.

Terzić se, ipak, ne slaže sa ovim selektorovim stavom.

"Najbolje bi bilo da se držimo činjenica. To je vama rekao? Nama, zapravo meni, jer pričam isključivo u svoje ime, kazao je kako se ne ponašamo dobro, da loše utječemo na atmosferu u reprezentaciji i slično te da nas zbog toga nije zvao na prethodno okupljanje. Sada bi nas zvao, ali ako ti jednom valjam, a drugi put ne valjam, onda tu nešto nije uredu. Ili ti odgovaram ili ne. Ja sam zaključio da ne odgovaram i dok se neke stvari ne promijene neću se odazivati u reprezentaciju", rekao je  Terzić za Dnevni avaz.

"Svugdje ima problema i stvari koje nekome nisu po volji, ali je, u tom slučaju, ljudski sjesti i razgovarati. Veoma je loše kada se jedno misli, drugo radi, a treće govori. Definitivno je da različito gledamo na sport i tu se ne može ništa promijeniti", rekao je Terzić i dodao da je na relaciji sa selektorom Rađom i u njegovom prvom mandatu bilo problema, ali da je on preko toga prešao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije