Švedska legenda neće na Euro jer mu firma ne da

0
Radiosarajevo.ba
Švedska legenda neće na Euro jer mu firma ne da
Foto: EPA-EFE / Tobias Karlsson

Legendarni švedski rukometaš i trenutni menadžer ove selekcije Tobias Karlsson neće biti sa svojom reprezentacijom na predstojećem Europskom prvenstvu.

Razlogje i više nego bizaran – Karlsson sa svojom reprezentacijom neće biti zbog poslovnih obaveza. On naime radi u jednoj švedskoj firmi kao konsultat i ona mu nije dala dozvolu da otputuje na Europsko prvenstvo.

U Švedskoj Karlssona smatraju za veoma važnog člana tima, a osim što je menadžer, on je zadužen i za defanzivni dio igre reprezentacije Švedske. On je tokom Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara mečeve gledao sa tribina i konstantno bio u komunikaciji sa selektorom Solbergom, prenosi N1

Ovaj napitak ima brojne prednosti protiv celulita: Potrebna su vam tri sastojka

Ovaj napitak ima brojne prednosti protiv celulita: Potrebna su vam tri sastojka

Karlsson je inače legenda ovog nacionalnog tima, a najveći dio klupske karijere proveo je u Flensburgu. Nakon što je Glenn Solberg preuzeo ovaj tim, sa sobom je doveo i Tobiasa.

Za Švedsku je nastupio čak 180 mečeva u periodu od 10 godina.

Podsjetimo, upravo Švedska će biti prvi protivnik našim Zmajevima na Europskom prvenstvu. Susret će početi sutra u 20.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije