Švedska bez većih problema slavila protiv Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Švedska bez većih problema slavila protiv Bosne i Hercegovine
Arhiv / Rukometna reprezentacija
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra prvu utakmicu baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo. Slavila je Švedska rezultatom 27:19.

Odlično su utakmicu otvorili naš kapiten Nikola Prce i golman Benjamin Burić. Nakon prvih 15 minuta igre fantastični Nikola Prce imao je već pet postignutih golova. Reprezentacija Bosne i Hercegovine vodila je rezultatom 6:5, a jedan pogodak dodao je i Marko Panić. Odličan je bio je i Benjamin Burić, koji je do 15. minute skupio četiri odbrane.

Potom je Švedska ubacila u brzinu više, napravila seriju 5:0 i došla do prednosti rezultatom 10:6, nakon 20 minuta ire. Fantastičan je u ovom periodu igre bio Johan Jakobsson s pet postignutih golova.

Seriju Švedske, prekinuo je Marco Tarabochia. Šveđani su do gola rukometaša Wisle, napravili seriju 6:0, a naši rukometaši bili su bez gola punih deset minuta. Nakon Tarabochije pogađali su Malinović i Ovčina, a reprezentacija Bosne i Hercegovine je na odmor otišla s tri gola zaostatka (12:9).

Šveđani bolje otvaraju drugo poluvrijeme i nakon dvije minute igre dolaze do plus pet (14:9). Seriju Šveđana prekinuo je Nikola Prce s dva postignuta gola i tako nakon nešto više od pola sata igre došao do svog sedmog gola. Izuzetno kvalitetna reprezentacija Švedske ubrzo je opet zaigrala bolje u odbrani, napravila novu seriju i došla do plus šest (18:12), nakon 40 minuta igre.

Prednost Švedske nastavila je da raste, a domaćin je do osam golova prednosti (22:14), došao 15 minuta prije kraja utakmce. Imali su Šveđani i plus deset, 13 minuta prije kraja utakmice i činilo se da ćemo doživjeti težak poraz. Serijom 3:0 ipak se vraćamo u utakmicu, pa je sedam minuta prije kraja Švedska vodila 24:17. Više od toga nismo mogli, a Švedska je na kraju slavila rezultatom 27:19.

Najefikasniji u našem timu bio je Nikola Prce s devet postignutih golova, dok je Tarabochija dodao tri gola. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije