Sve je spremno za veliki rukometni turnir "Sarajevo ljubavi moja"

1
Promotivni tekst
Sve je spremno za veliki rukometni turnir "Sarajevo ljubavi moja"
Foto: Turistička zajednica KS / Međunarodni turnir "Sarajevo ljubavi moja"

Kanton Sarajevo će od 16. do 19. marta biti domaćin 1. Međunarodnog turnira za rukometne veteranke i veterane pod nazivom "Sarajevo ljubavi moja 2023".

Uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i brojnih prijatelja turnira, Rukometni klub veterana Sarajevo organizovat će ovaj istinski sportski spektakl na kojem će učešće uzeti čak 32 ekipe s oko 400 učesnika iz zemalja regije.

Cilj turnira, osim sportske dimenzije, jeste na najbolji način predstaviti glavni grad Bosne i Hercegovine brojnim gostima iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Sport i turizam imaju neraskidivu vezu, a kvalitetni klubovi i sportisti pojedinci najbolji su ambasadori našeg grada i zemlje, koji grade mostove prijateljstva i imidž Sarajeva kao poželjne turističke destinacije u koju su svi dobrodošli.

Za sve učesnike turnira, organizator je pripremio takmičarsku brošuru u kojoj je objedinjena turistička ponuda Kantona Sarajevo i sve korisne informacije koje će našim gostima osigurati što ugodniji boravak. Brošuru je moguće preuzeti na linku: Brošura Sarajevo ljubavi moja.

Za više informacija o turniru "Sarajevo ljubavi moja" i aktuelnostima, pratite društvene mreže Visit Sarajevo i VKR Sarajevo.

Utakmice će se igrati u sportskoj dvorani "Sabit Hadžić" na Ilidži, a ulaz za sve posjetioce je slobodan.

"Čekamo vas da zajedno bodrimo odlične ekipe, uživamo u rukometnoj čaroliji i još jednom pokažemo ulogu dobrih domaćina koju jačamo kroz vrhunska sportska dešavanja", poručuju iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Međunarodni turnir "Sarajevo ljubavi moja"
Foto: Turistička zajednica KS / Međunarodni turnir "Sarajevo ljubavi moja"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije