Šuman nakon poraza: Mogli smo mnogo bolje, ali i dalje možemo na Euro

Radiosarajevo.ba
Šuman nakon poraza:  Mogli smo mnogo bolje, ali i dalje možemo na Euro

Rukometna reprezentacija BiH večeras je poražena od Bjelorusije (31:25) u Mejedanu u utakmici petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a selektor Bilal Šuman je nakon utakmice istakao da su svi reprezentativci mogli odigrati puno bolje.

Bjelorusija rutinski savladala Zmajeve i plasirala se na Europsko prvenstvo

“Baza odbrane koju čuvamo nije funkcionisala. Podbacili smo u odbrani, a trebala nam je pomoć golmana. Mogli smo mnogo bolje, je je traženo da baca odbrane, odnosno prekida, bude fukncionalna. Svi su mogli mnogo više. Previše je promašenih zicera i tehničkih grešaka. Sve je to rezultiralo rezultatom kakav jeste”, rekao je Šuman.

Narednu utakmicu Zmajevi igraju u Ostravi protiv Češke.

“Imamo još jednu utakmicu i šansu. Moramo se okrenuti tome i vidjet ćemo kako će to izgledati”, istakao je naš selektor.

Na pres konferenciji obratio se i Ibrahim Haseljić koji je večeras postigao četiri gola.

“Na treninzima je izgledalo mnogo bolje, najprije što se tiče odbrane, ali i napada. Utakmica je bila puna uspona i padova. Čestitam selekciji Bjelorusije na pobjedi”, kazao je Haseljić.

Zadnje kolo kvalifikacija naša reprezentacija igra 16. juna u Ostravi protiv Češke, a Evropsko prvenstvo u rukometu će biti održano u januaru iduće godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije