Studentima i Kup BiH (FOTO GALERIJA)

Radiosarajevo.ba
Studentima i Kup BiH (FOTO GALERIJA)

Slavlje igrača bosne; foto: Denis Ruvić, radiosarajevo.ba

Večerašnjom pobjedom u finalu Kupa BiH nad Izviđačem iz Ljubuškog, Bosna BH GAS odnijela je četvrtu duplu rukometnu krunu. Pred domaćim navijačima u dvorani Ramiz Salčin savladali su Ljubušake rezultatom 37:27.

Pogledajte fotografije našeg suradnika Denisa Ruvića u galeriji

Početak utakmice nije ukazivao da će konačan rezultat biti velikih 10 razlike za Studente, s obzirom da je i veći dio poluvremena Izviđač pružao snažan otpor. prvo poluvrijeme je okončano sa samo četiri gola prednosti za Bosnu (18:14).

U drugom poluvremenu Domaći su pokazali više od igre, posebno na samom početku kada su napravili seriju od 10:1 i time dali do znanja da je epitet favorizovane ekipe u ovom duelu zaista opravdan.

Bosnini golmani su napravili sjajan posao i velikim dijelom zaslužni su za pobjedu. U prvom dijelu susreta odličan je bio Nebojša Grahovac sa 12 odbrana, kojem je ovo i posljednja utakmica za sarajlije. Drugi dio utakmice odgovornost na golu preuzeo je Uvodić koji je upisao 7 odbrana.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Doborac sa 9 te kapiten Kapisoda sa 6 postignutih golova, dok su za goste najefikasniji bili Matić sa 8 i Ilić sa 5 realizacija.

Medalje Studentima dodijelio je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, a pobjednički pehar uručio im je predsjednik Rukometnog saveza BiH Stanislav Mucić. Nakon toga sa šampanjcem započelo je zasluženo slavlje.

Podsjetimo, u polufinalu turnira za naslov Kupa BiH Sarajlije su savladale ekipu Krivaje sa 37:25, dok su večerašnji gubitnici sinoć slavili protiv ekipe Goražda sa 24:20.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije