Studenti večeras protiv Kadettena

Radiosarajevo.ba
Studenti večeras protiv Kadettena


Bosanskohercegovački rukometni klubovi Bosna BH Gas i Gradačac danas i u subotu očekuju nastupe u evropskim kupovima.

Nakon dvomjesečne pauze rukometaši Bosne BH Gasa nastavljaju takmičenje u Ligi prvaka.

Prvi od tri preostala susreta Studenti će odigrati večeras u švicarskom Schaffhausenu (20.00 sati) protiv ekipe Kadetten. Zbog izuzetno teške finansijske situacije u kojoj se našao klub zadnjih mjeseci, gotovo svi igrači, treneri i uprava u polusezoni napustili su redove Bosne. Novi trener Zdenko Antović švicarskom prvaku primoran je da suprotstavi mladu ekipu, sa samo trojicom iskusnijih igrača, koji su imali priliku da igraju u Ligi prvaka.

Iako je dalje učešće u elitnom evropskom takmičenju za Studente u ovom trenutku postalo apsurdno, klub je u obavezi da okonča takmičenje zbog rigoroznih kazni koje bi uslijedile Rukometnom savezu BiH od EHF-a.

Studenti su najlošija ekipa Lige prvaka sa sedam poraza.

Gradačac gostuje u Mariboru

Naš drugi predstavnik na evropskoj sceni - RK Gradačac u boljoj atmosferi u subotu čeka prvi susret osimne finala Challenge kupa u Mariboru protiv domaćeg Branika, koji u slovenskom prvenstvu zauzima sedmo mjesto.

Susret Maribor Branik - Gradačac igrat će se 11. februara u 18.00 sati, dok je revnaš na progamu 18. februara u Gradačcu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije