'Studenti' u nedjelju gostuju Gorenju

Radiosarajevo.ba
'Studenti' u nedjelju gostuju Gorenju

Rukometaši Bosna BH Gas u okviru 2. kola grupe B, koja se u nedjelju 11. oktobra, gostuje u Velenju kod ekipe Gorenja.

Slovenci su u prvoj utakmici poraženi od poljske Vive Targi u Kielcu 23:21.

"Očekuje nas možda i teža utakmica od one u Kielceu, jer Bosna je pokazala svoje mogućnosti pobijedivši francuski Chambery. To je jedna nova ekipa, sa nikad većim klupskim budžetom, te sa mladim i nepotrošenim igračima koji su znatno ubrzali Bosninu igru. Sigurno je da ako želimo plasman među 16 najboljih u Ligi prvaka nedeljnu utakmicu moramo da dobijemo. Nastojat ćemo da meč dočekamo kako fizički, tako i psihički potpuno spremni", rekao je Trener prvaka Slovenije, Ivica Obrvan.

Srednji bek Gorenja i rukometne reprezentacije BiH Adnan Harmandić očekuje tešku utakmicu.

"Bosnina ekipa je u potpunosti izmijenjena u odnosu na onu u kojoj sam ja igrao prije 2-3 sezone. Ova ekipa igra prilično brz rukomet, što prije baš i nije bio slučaj. Očekujem da bi mogli imati problema protiv njih, možda i većih nego protiv Vive Kielcea. U svakom slučaju, bit će to težak i rezultatski otvoren meč", rekao je Harmandić.

"Idemo da se nadigravamo. Može se svašta desiti. Pobjeda nad Chamberyjem digla nam je moral, u Sloveniju idemo rasterećeno da se što bolje predstavimo, a imamo i svoje adute u koje se uzdamo", rekao je za Dnevni avaz desno krilo Bosne Fahrudin Melić i dodao: "Ako budemo igrali odbranu kao protiv Šamberija, uz neka poboljšanja u igri, možemo iznenaditi domaćina."

Utakmica je na rasporedu u nedjelju 11. oktobra sa početkom u 18:00 sati u "Rdečoj dvorani" u Velenju.

rkbosnasarajevo.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije