Studenti remizirali sa Zagrebom

Radiosarajevo.ba
Studenti remizirali sa Zagrebom
Foto: fotoservis

U dvorani Mirza Delibašić pred više od dvije hiljade gledalaca naš rukometni prvak RK Bosna BH GAS u okviru drugog kola Lige šampiona odigrao je neriješenu utakmicu (26:26) protiv ekipe Zagreb Croatia Osiguranje, koja je u ovaj duel ušla kao favorit.

U krajnje napetoj utakmici u kojoj se iz minute u minutu smjenjivala prednost čas jedne, čas druge ekipe i utakmici u kojoj niti jedna od ekipa nije imala prednost veću od dva razlike, uz samo jedan izuzetak kada su gosti napravili razliku od 3:0 pet minuta prije kraja, možda je ovaj ishod i najrealniji.

Početni pogodak na utakmici zabilježio je naš kapiten Petar Kapisoda, a nakon toga golovi su se smjenjivali naizmjenično, kako je već spomenuto bez većeg vodstva jedne od ekipa. Tako se i na odmor otišlo s minimalnom prednošću gostiju od 13:12.

Drugo poluvrijeme donijelo je mnogo više uzbuđenja, posebno pred sam kraj utakmice, jer je sve do sudijskog zvižduka bilo neizvjesno ko će na kraju izaći kao pobjednik. I na kraju pobjednika nije bilo, bodovi su podijeljeni, a krajnji rezultat iznosio je 26:26.

U ovoj utakmici treba istaći odličnu igru Karačića, nedavno pristiglog u redove Bosne, posebno kada je riječ o samom finišu utakmice, te golmana Uvodića koji je nebrojeno puta spašavao da se naša mreža ne zatrese, ali ne treba zaboraviti ni ostale rukometaše, koji su svojom požrtvovanošću iz utakmice izašli neporaženi, protiv ekipe koja je u samom vrhu evropskog rukometa.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije