Studenti poraženi u Zagrebu

Radiosarajevo.ba
Studenti poraženi u Zagrebu
Foto: RK Bosna BH GAS (sa utakmice u Sarajevu)

Utakmica 7. kola Lige prvaka u okviru grupe D koju su rukometaši sarajevske Bosne večeras odigrali u gostima kod ekipe Zagreba, završena je debaklom za našeg prvaka. Studenti su poraženi sa 34:15.

U samom otvaranju utakmice, u prvih 10 minuta igre Zagrepčani su pokazali svoju gostoljubivost pospremivši šest golova u mrežu sarajlija, dok se naši predstavnici do tada postigli jedan.

Naši rukometaši su izgledali izgubljeno na terenu, a domaću su iz minute u minut ostvarivali sve veću prednost. Tako je do 20. minute rezultat glasio 12:5, a na odmor se otišlo sa 16:8.

I u nastavku Studenti su nastavili sa lošom igrom, te time samo olakšali posao domaćim rukometašima koji su ionako važili za večerašnjeg favorita. Po završetku utakmice rezultat na semaforu iznosio je 34:15

Njabolji u redovima RK Bosne pokazao se Karačić sa 5 postignutih golova dok su po dva upisali Mesarić, Raković i Divković.

Podsjetimo da je prethodni susret ove dvije ekipe odigran u Sarajevu završen neriješenim rezultatom. Naredne utakmice LP-a Studenti će igrati u januaru naredne godine.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije