'Studenti' optimisti pred nastavak prvenstva

Radiosarajevo.ba
'Studenti' optimisti pred nastavak prvenstva

Foto: fotoservis.info

Rukometni klub Bosna BH Gas s optimizmom ulazi u drugi dio sezone, radi osvajanja duple krune u domaćem takmičenju te plasmana u šesnaestinu finala Lige prvaka.

Prvu utakmicu u proljetnom dijelu prvenstva "studenti" će odigrati već u subotu kada dočekuju mostarski Zrinjski, dok će sedam dana kasnije, u sedmom kolu Lige prvaka, dočekati Gorenje iz Velenja.

"Iza nas je uspješna polusezona, a vjerujem da ni na proljeće nećemo imati problema u domaćem prvenstvu. Cilj nam je osvajanje prvenstva i Kupa i nadam se da ćemo ga ispuniti. Kada je u pitanju Liga prvaka, mislim da smo na pragu historijskog uspjeha i plasmana u osminu finala", izjavio je prvotimac Bosne Petar Kapisoda na pres-konferenciji.

Po njegovim riječima, Bosna bi pobjedom nad Gorenjem došla na korak do plasmana među 16 najboljih ekipa, a za to će joj biti potrebna podrška publike.

"Puna dvorana bila bi nam dodatni impuls. Nadam se da će navijači doći u velikom broju i podržati nas u tom meču", rekao je Kapisoda.

Slab odziv navijača na rukometne utakmice jedan je od najvećih problema većine bh. klubova, pa su u Bosni odlučili da nastave akciju "Klub prijatelja RK Bosna BH Gas", u saradnji s Općinom Novi Grad Sarajevo.

Svi stanovnici općine Novi Grad, ali i ostali građani Sarajeva, imat će priliku učlanjenja u "Klub prijatelja" i dobiti besplatnu polugodišnju ulaznicu za utakmice u organizaciji ovog kluba.

"RK Bosna je jedan od rijetkih sportskih kolektiva u BiH koji nekoliko sezona zaredom nastupa u elitnom evropskom takmičenju. Zaslužio je podršku navijača, koji bi bili tzv. sedmi igrač ekipe. Bilo bi važno okupiti porodicu rukometnih prijatelja za bolju atmosferu na utakmicama ovog kluba, ne samo u Ligi prvaka nego i u prvenstvu BiH", rekao je Damir Hadžić, načelnik Općine Novi Grad koja je suorganizator projekta.

Iz Bosne su najavili da će za stanovnike općine Novi Grad štampati 20.000 pozivnica za priključenje "Klubu prijatelja" i nadaju se velikom odzivu.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije