Studenti gostuju u Zagrebu

Radiosarajevo.ba
Studenti gostuju u Zagrebu
Bosna - Zagreb (fotoservis)

Rukometaši Bosne BH Gasa u subotu u Zagrebu igraju utakmicu 7. kola Lige prvaka protiv domaćeg Croatia osiguranja.

Jedini bod u dosadašnjem takmičenju "Studenti" su početkom oktobra osvojili upravo protiv svog narednog protivnika, kada su u Skenderiji priredili veliko iznenađenje igrajući neriješeno 26:26.

Hrvatski prvak u D-grupi elitnog evropskog takmičenja sa Ciudad Realom i Flensburgom nalazi se u ravnopravnoj borbi za prve tri pozicije na tabeli i teško da će dozvoliti novo iznenađenje pred domaćim navijačima.

Ipak, igrači Bosne nemaju šta da izgube u sutrašnjem dvoboju, svjesni činjenice da će svoju sudbinu u D-grupi rješavati u duelima sa Sankt Peterburgom i Constantom, koji su na rasporedu u februaru 2011.

Golman bh. prvaka Sandro Uvodić je pred put u glavni grad Hrvatske rekao, da su Zagrepčani izgubili bod u Sarajevu zbog toga što su potcijenili njegovu ekipu.

"Mi smo, s druge strane, taj bod osvojili zahvaljujući našoj borbenosti, disciplini i kolektivnoj igri. U Zagreb idemo odigrati najbolje što možemo i sigurno je da se nećemo unaprijed predati", kazao je Uvodić.

Važna utakmica za Zagreb

"Čeka nas utakmica protiv protivnika kojem smo ostali dužni u prvom susretu u Sarajevu. Čitave sezone odigrali smo dva loša poluvremena, prvo protiv Flensburga i prvo protiv Bosne, ali sami smo si krivi za ishod te utakmice. Prokockali smo zicere, promašili penale, a u nastavku te utakmice odigrali smo puno kvalitetnije. Malo su nas i suci zaustavili te je utakmica završila kako je već završila", rekao je trener Zagreba Neno Kljaić i dodao:

"Nećemo podcijeniti protivnika i maksimalno ćemo ući u ovu utakmicu, kao da igramo protiv Ciudad Reala ili Flensburga. Znamo i da oni dolaze motivirani kako bi nas pokušali iznenaditi. Zagreb im je najveći izazov, kao kada biku pokažete crvenu krpu, a bit će i posebno napaljeni jer većini njihovih igrača životni san je zaigrati za Zagreb."

Utakmicu Zagreb Croatia osiguranje - Bosna BH Gas, koja se igra u Areni Zagreb u 17.30 sati, sudit će Makedonci Slave Nikolov i Dorđi Načevski, a delegat je Reto Morell (Švicarska).

U prvom susretu D-grupe ekipa Flesnbiurga je na gostovanju u Rumuniji savladala Constantu s 29:32.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije