Studenti danas protiv Constance

Radiosarajevo.ba
Studenti danas protiv Constance


Rukometaši sarajevske Bosne danas će u okviru četvrtog kola Lige prvaka snage odmjeriti sa rumunskom ekipom Constance. Studenti su jučer otputovali u Rumuniju.

Irfan Smajlagić za ovaj susret neće moći računati na čak pet igrača zbog povreda. U sastavu naše ekipe na teren najvjerovatnije neće izaći Savić, Nekić, Divković, Arnaudovski i Čelica, ali trener Studenata i pored svih problema napominje da ne smije biti straha.

"Ima nas toliko, koliko ima, bit će teško, ali straha ne smije biti. Mnogo je faktora koji idu u prilog Constanci, ali idemo platiti školu, pa vidjeti koliko možemo", rekao je Smajlagić za Avaz te dodao:

"Gledali smo rumunjsku momčad i mislim da su kvalitetni. Neko ih posmatra kroz prizmu do sada odigrane tri utakmice u Ligi prvaka, no treba vidjeti od koga su poraženi, od Zagreba, Flensburga i Ciudad Reala. Da nisu možda trebali nekog pobijediti? Atmosfera je tamo dosta neugodna, tribine su udaljene nekoliko metara od parketa. Sve su to stvari na koje se treba adaptirati", govori Smajlagić za Dnevi avaz.

"Ipak, Constanca je favorit, sve okolnosti govore tome u prilog. Prošle godine su na svom terenu dobili Monpelje, Pik Seged... ove godine nisu ništa slabiji, ako nisu i jači. Finansijski su trenutno jedna od najstabilnijih ekipa u Ligi prvaka", dodao je trener Studenata, te zaključio:

"Za nas je nepovoljno to što nećemo moći računati na nekoliko igrača, a ekipa je u ranoj fazi stvaranja i svaki igrač je nemjerljiv gubitak. Pa i onaj koji igra desetak minuta. Dosta će zavisiti od toga koliko će se igrači snaći u atmosferi koja vlada u dvorani."

Utakmica  počinje u 19:00 sati, a direktan prijenos moći će se pratiti na Arenasport 1.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije